Απόπειρα φόνου στην Πύλα: Έστησε καρτέρι εναντίον του 49χρονου Ελληνοκύπριου ο δράστης - Δείτε φωτογραφίες από το σημείο
Νέα απόπειρα φόνου εναντίον 49χρονου Ελληνοκύπριου, διαπράχθηκε μετά τις 12:30 τα μεσάνυχτα σήμερα (14/07) στην Πύλα.
Τη γέφυρα προστατεύουν 130-150 εκπαιδευμένοι ιταλοί στρατιώτες. Λίγο μετά τις 11 ακούγεται ο πρώτος πυροβολισμός, που είναι και το σύνθημα για να αρχίσει η επιχείρηση.
Η μάχη ξεκινάει με βάση το σχέδιο, η έκβασή της όμως παίρνει δραματική τροπή. Παρά τους υπολογισμούς, η αντίσταση των Ιταλών στο Βόρειο φυλάκιο είναι σθεναρή και οι αντάρτες οπισθοχωρούν.
Οι ελπίδες όλων πέφτουν στις εφεδρικές δυνάμεις του ΕΛΑΣ, επικεφαλής των οποίων είναι ο περίφημος Νικηφόρος. Ο Βελουχιώτης του δίνει μία ξεκάθαρη εντολή. «Να μη γυρίσει κανένας πίσω ζωντανός, αν δεν πέσει το φυλάκιο».
Δείτε το βίντεο στη mixanitouxronou.com.cy
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις