ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ: Έκρηξη με νεκρούς και τραυματίες σε καταυλισμό προσφύγων

ΕΛΛΑΔΑ: Έκρηξη με νεκρούς και τραυματίες σε καταυλισμό προσφύγων

Δύο νεκροί και δύο σοβαρά τραυματισμένοι είναι ο πρώτος απολογισμός από έκρηξη, πιθανόν φιάλης υγραερίου, που σημειώθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης 24/11 στο hot spot προσφύγων και μεταναστών της Μόρια στη Μυτιλήνη.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ νεκροί είναι μία γυναίκα και ένα παιδί, ενώ σοβαρά εγκαύματα έχουν υποστεί άλλη μια γυναίκα και ένα παιδί. Η φωτιά που ακολούθησε της έκρηξης κατακαίει μεγάλο μέρος του καταυλισμού.

Τοπικά ΜΜΕ στο νησί μεταδίδουν ότι το ξέσπασμα της φωτιάς προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στον καταυλισμό και μέχρι να διαπιστωθεί ότι δεν ήταν βόμβα ή κάτι άλλο, επικράτησε ένταση μεταξύ των προσφύγων και των μεταναστών με αποτέλεσμα να προκληθούν και άλλοι τραυματισμοί.

Μετά τα σοβαρά επεισόδια, την περασμένη εβδομάδα στη Χίο, στον καταυλισμό της Σούδας, όπου άγνωστοι με σχέσεις με τον ακροδεξιό χώρο επιτέθηκαν σε προσφυγικό καταυλισμό με πέτρες και βόμβες μολότοφ, πυροδοτώντας σοβαρά επεισόδια στα οποία ενεπλάκησαν πρόσφυγες και μετανάστες αλλά και Έλληνες αλληλέγγυοι, και προκλήθηκαν αρκετοί τραυματισμοί, τα πνεύματα είναι ιδιαίτερα τεταμένα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ρωσία: Τουλάχιστον επτά νεκροί από πτώση λεωφορείου σε ποταμό της Αγίας Πετρούπολης - Δείτε απίστευτα βίντεο

Γιορτή της μητέρας: Κάντε τη μέρα της ξεχωριστή - Προτάσεις για δώρα, από γλυκά μέχρι λουλούδια και κοσμήματα - Φωτογραφίες

Τα έσοδα και οι δαπάνες του κράτους το πρώτο τρίμηνο του 2024 - Πόσα ξόδεψε και πόσα έβαλε στα ταμεία

Με μια βαλίτσα στο χέρι οι Κύπριοι – Πού σπατάλησαν τα περισσότερα χρήματα και ποιοι οι κυριότεροι λόγοι ταξιδιών

Eurovision 2024: Αυτή η χώρα κέρδισε το βραβείο καλύτερου στίχου - Oι νικητές των προηγούμενων ετών - Δείτε βίντεο



Ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα: Ανοιχτά της Ασντόντ το πλοίο Sagamore - Έτοιμες οι πλατφόρμες

Ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα: Ανοιχτά της Ασντόντ το πλοίο Sagamore - Έτοιμες οι πλατφόρμες

Το εμπορικό φορτηγό πλοίο Sagamore, το οποίο είχε αναχωρήσει από το λιμάνι Λάρνακας φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, έφτασε ανοιχτά των ακτών της Ασντόντ (18 μίλια βόρεια της Γάζας) όπου βρίσκεται το μηχανοκίνητο σκάφος Roy P. Benavidez, και μεταφόρτωσε τις προμήθειες για να ξεκινήσει η διαδικασία της παράδοσης τους στους Παλαιστίνιους, όταν λειτουργήσουν οι πλατφόρμες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top