ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περδίκης: «Το εδαφικό δούλεψε ως πρόφαση για να τουμπάρει η Τουρκία τη διαδικασία»

Περδίκης: «Το εδαφικό δούλεψε ως πρόφαση για να τουμπάρει η Τουρκία τη διαδικασία»

Το εδαφικό δούλεψε ουσιαστικά ως πρόφαση για να “τουμπάρει” τη διαδικασία και να επιβάλει η Τουρκία τη δική της αντίληψη για το επόμενο βήμα που είναι η διεθνής διάσκεψη, είπε ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών Γιώργος Περδίκης.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, ο κ. Περδίκης ανέφερε ότι “εμείς είχαμε την ευκαιρία να καταθέσουμε τις απόψεις μας, δώσαμε όπως πάντα νούσιμες συμβουλές προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.”

Αυτό που του υποδείξαμε ως επείγον, σημείωσε, είναι να αξιοποιήσει αυτό το “διάλειμμα” για να εμπλακούν στη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού όλες οι μεγάλες δυνάμεις και δη τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Είναι κρίσιμο σε αυτή τη φάση, είπε, να εμπλακούν τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας και ιδιαίτερα η Ρωσία η οποία έχει δείξει ζωηρό ενδιαφέρον για συμμετοχή στη διεθνή διάσκεψη.

Πρέπει, συνέχισε, να προετοιμαστεί αυτή η παρέμβαση των φιλικών προς την Κύπρο μεγάλων δυνάμεων και βεβαίως την ίδια ώρα πρέπει να υπερασπιστούμε τη θέση που κατέθεσε η Ελλάδα που είναι και δική μας θέση ότι στη διεθνή διάσκεψη πάμε για να καταργηθούν οι εγγυήσεις του ‘60 και μόνο γι' αυτό.

Ερωτηθείς σχετικά, είπε πως “δική μας εκτίμηση είναι ότι η διαφορά στο εδαφικό είναι πρόφαση. Ο Πρόεδρος έχει άλλη άποψη, την είπε και χθες, μας την είπε και σήμερα, εμείς έχουμε άλλη εκτίμηση. Σύμφωνα με τις δικές μας πληροφορίες, το πρόβλημα προέκυψε πιστεύουμε από το γεγονός ότι η Τουρκία θέλει να καθορίσει τους όρους, τη μορφή, την ατζέντα και τη θεματολογία της διεθνούς διάσκεψης ούτως ώστε να εξελιχθεί μια διαδικασία επιδιαιτησίας σε βάρος του κυπριακού λαού και υπέρ των συμφερόντων της”, συμπλήρωσε.


ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top