Αποφασισμένος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας - Όλα όσα είπε στη διακαναλική συνέντευξη – ΒΙΝΤΕΟ

Αποφασισμένος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας - Όλα όσα είπε στη διακαναλική συνέντευξη – ΒΙΝΤΕΟ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ΝίκοςΑναστασιάδης απεύθηνε διάγγελμα στον λαό την Τετάρτη (23/11), σχετικά με τα όσα συνέβησαν στο Μοντ Πελεράν.

Ο κόσμος ανέμενε αυτό το διάγγελμα με αγωνία,  καθώς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι το μοναδικό πρόσωπο που είναι σε θέση να ενημερώσει κατάλληλα τον κόσμο για τις εξελίξεις στις συνομιλίες.

Παρά την απογοήτευσή του για το αποτέλεσμα των συνομιλιών στο Μοντ Πελεράν, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης εξέφρασε την αποφασιστικότητά του, με σεβασμό πάντα στις εύλογες ανησυχίες των Ελληνοκυπρίων και των Τουρκοκυπρίων, να προβεί σε όλα τα απαραίτητα διαβήματα προκειμένου να επαναρχίσει ο διάλογος.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όπως είπε, παρέθεσε τα γεγονότα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για το εδαφικό που δεν οδήγησαν τις συνομιλίες στο Μον Πελεράν σε αποτέλεσμα.

Την Πέμπτη (24/11) το πρωί θα συγκληθεί Εθνικό Συμβούλιο.

Σε ερωτήσεις που δέχθηκε από τους δημοσιογράφους ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετά το διάγγελμα του, ανάφερε χαρακτηριστικά ότι εξάντλησε κάθε περιθώριο στις συζητήσεις, ενώ υπογράμμισε ότι δεν ήθελε να μπει σε ένα παιχνίδι επίρριψης ευθυνών.

Επίσης ανάφερε ότι ο ίδιος θα επικοινωνήσει με τον ΓΓ των ΟΗΕ το βράδυ της Τετάρτης (23/11), μετά από σειρά τηλεφωνικών επικοινωνιών με ευρωπαίους εταίρους, ώστε να ασκηθούν πιέσεις προς την Τουρκοκυπριακή πλευρά.

Για την διακοπή της πρώτης φάσης συζητήσεων στο Μοντ Πελεράν, υπογράμμισε ότι ο λόγος ήταν η ενημέρωση της Ελλάδας για τα όσα συζητήθηκαν για το εδαφικό, ώστε να μπορεί η Ελλάδα να συμμετάσχει στην πολυμερή σύσκεψη που θα ακολουθούσε.  

Δείτε το διάγγελμα:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Νέο χτύπημα σε κοντέινερ στα Στενά του Ορμούζ - Ανεβαίνει ξανά η τιμή του πετρελαίου

LIVE: Νέο χτύπημα σε κοντέινερ στα Στενά του Ορμούζ - Ανεβαίνει ξανά η τιμή του πετρελαίου

Οι Φρουροί της Επανάστασης απειλούν: Τέρμα τα αντίποινα, αρχίζει ολοκληρωτικός πόλεμος. Το Ιράν διαμηνύει ότι τα Στενά του Ορμούζ βρίσκονται υπό τον έλεγχό του. Νωρίτερα, το Reuters μετέδωσε ότι το Ιράν τοποθέτησε 12 νάρκες στα Στενά, κάτι που αμφισβήτησε ο Τραμπ. Το Συμβούλιο Ασφαλείας ενέκρινε ψήφισμα των κρατών του Κόλπου κατά του Ιράν. Μαζική επίθεση με 100 ρουκέτες από τη Χεζμπολάχ στον Λίβανο προς το Ισραήλ, ηχούν σειρήνες στο Μπαχρέιν. Όλες οι εξελίξεις άμεσα και έγκυρα από το ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE