Η δραματική έκκληση Αναστασιάδη στον Ακιντζί και οι διάλογοι που ακολούθησαν: «Ρε Μουσταφά να σκεφτούμε τα παιδιά και τα εγγόνια μας – Νίκο τελειώσαμε πάω να κοιμηθώ»

Η δραματική έκκληση Αναστασιάδη στον Ακιντζί και οι διάλογοι που ακολούθησαν: «Ρε Μουσταφά να σκεφτούμε τα παιδιά και τα εγγόνια μας – Νίκο τελειώσαμε πάω να κοιμηθώ»

Οι τίτλοι τέλους έπεσαν στο Μον Πελεράν αναφορικά με την διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού αλλά το ρήγμα φαίνεται να είναι βαθύτερο καθώς οι σχέσεις των δυο διαπραγματευτών έχουν διαρραγεί.

Δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης», αποκαλύπτει του δραματικούς διαλόγους μεταξύ του Προέδρου Αναστασιάδη και του Μουσταφά Ακιντζί οι οποίοι σηματοδότησαν το άδοξο τέλος μιας προσπάθειας για λύση που ξεκίνησε πριν από 18 μήνες.

Καθώς η διαδικασία κατευθυνόταν στα βράχια ο Νίκος Αναστασιάδης σε μια απέλπιδα προσπάθεια και συναισθηματικά φορτισμένος είπε στον Τ/κ ηγέτη: «Ρε Μουσταφά, να σκεφτούμε τα παιδιά και τα εγγόνια μας. Απόψε χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν για τη λύση και για την ειρήνη».

Ο Μουσταφά Ακιντζί απάντησε: «Σιγά τις χιλιάδες, μερικές εκατοντάδες ήταν!». Αυτό ήταν το οριστικό τέλος στις άριστες σχέσεις που διατηρούσαν οι δυο ηγέτες.

Ο Νίκος Αναστασιάδης, σύμφωνα με το δημοσίευμα έκανε μια ύστατη τα μεσάνυχτα Δευτέρας (21/11) προς ξημερώματα Τρίτης γύρω στις 1:00 λέγοντας του: «Να κάνω μια τελευταία πρόταση ρε Μουσταφά»… για να πάρει ως απάντηση από τον Ακιντζί «Νίκο, τελειώσαμε. Είμαι κουρασμένος, Πάω να κοιμηθώ. Χθες το βράδυ δεν κοιμήθηκα καθόλου».

Κάπως έτσι έληξε και η διαδικασία… 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Σε πολιτικό σταυροδρόμι τα κόμματα ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, ΔΗΠΑ – Το βίντεο, το κόστος και οι βουλευτικές του 2026

Σε πολιτικό σταυροδρόμι τα κόμματα ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, ΔΗΠΑ – Το βίντεο, το κόστος και οι βουλευτικές του 2026

Οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από το επίμαχο βίντεο που έχει προκαλέσει ισχυρούς κραδασμούς στο πολιτικό σύστημα δεν δοκιμάζουν μόνο την αντοχή της κυβέρνησης, αλλά φέρνουν σε εξαιρετικά δύσκολη θέση και τα κόμματα που τη στηρίζουν. ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ βρίσκονται πλέον μπροστά σε ένα πολιτικό δίλημμα με σαφή χρονικό ορίζοντα: Τις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου 2026.

BEST OF TOTHEMAONLINE