Ο Ειντε ενημερώνει Μπαν για συνομιλίες στο Μοντ Πελεράν, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ

Ο Ειντε ενημερώνει Μπαν για συνομιλίες στο Μοντ Πελεράν, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ

O ΓΓ του ΟΗΕ αναμένεται να συνομιλήσει με τον ειδικό του σύμβουλο στο Κυπριακό, Εσπεν Μπαρθ Έιντε, για να προβούν σε ανασκόπηση των εξελίξεων στις συνομιλίες του Μοντ Πελεράν και να δουν ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να εκδηλωθούν απ΄’ εδώ και πέρα οι προσωπικές προσπάθειες του Μπαν Γκι-μουν. Αυτό δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ, Στεφάν Ντουζαρίκ, λέγοντας μάλιστα ότι είναι πιθανόν αυτή η συνομιλία να έλαβε ήδη χώρα.

Σε δήλωσή του στη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων, ο κ. Ντουζαρίκ ανέφερε ότι ενώ οι εντατικές συνομιλίες στο Μοντ Πελεράν δεν πέτυχαν το επιθυμητό αποτέλεσμα, «ο ΓΓ έχει την πεποίθηση ότι οι δύο ηγέτες θα αρθούν των παρούσων προκλήσεων στη διαδικασία. Ελπίζει επίσης ότι θα συνεχίσουν να εργάζονται ακούραστα, όπως έχουν ήδη πράξει μέχρι τώρα, στην κατεύθυνση προς την κατεύθυνση της επίτευξης μίας διευθέτησης εντός του 2016, προς όφελος όλων των Κυπρίων».
 
Πρόσθεσε ότι τα Ηνωμένα Εθνη κι ο ΓΓ προσωπικά θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν αυτές τις προσπάθειες.
Τέλος, ο κ. Ντουζαρίκ υπενθύμισε ότι ο ΓΓ είναι πολύ αναμειγμένος σ’ αυτές τις προσπάθειες και άνοιξε το γύρο των διαπραγματεύσεων στο Μοντ Πελεράν στις 7 Νοεμβρίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Στα αποκαΐδια της κρίσης: Φωτιές, ευθύνες και ένας ανασχηματισμός, τον Σεπτέμβρη - Ποιοι υπουργοί «βλέπουν» την έξοδο

Στα αποκαΐδια της κρίσης: Φωτιές, ευθύνες και ένας ανασχηματισμός, τον Σεπτέμβρη - Ποιοι υπουργοί «βλέπουν» την έξοδο

Με τις φλόγες να έχουν αφήσει πίσω τους δύο νεκρούς, δεκάδες κατεστραμμένα σπίτια και επιχειρήσεις σε κοινότητες στην ορεινή Λεμεσό, η κυβέρνηση Χριστοδουλίδη δεν καλείται πλέον μόνο να διαχειριστεί τις συνέπειες μιας φυσικής καταστροφής, αλλά και τις πολιτικές αναταράξεις που πυροδοτούνται μέρα με τη μέρα.

BEST OF TOTHEMAONLINE