Τραγωδία σε παραλία στη Λάρνακα: Διερευνά υπόθεση αιφνίδιου θανάτου η Αστυνομία για τον 56χρονο εκπαιδευτή αλόγων
Διερευνά υπόθεση αιφνίδιου θανάτου, αναφέρει η Αστυνομία σε σχέση με τον θάνατο 56χρονου στην θάλασσα παρά τον Αερολιμένα Λάρνακας.
Η αξία της είναι τεράστια και τα μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί για τη φύλαξή της ανέρχονται σε 200.000 ευρώ.
Η εικόνα είναι κλεισμένη σε μαύρο κουτί με διπλό τζάμι. Ειδικό σύστημα εποπτείας με κάμερες, σαρώνει την εικόνα κάθε δύο δευτερόλεπτα ώστε να μην μπορεί να αντικατασταθεί με αντίγραφό.
Ο λόγος των αυστηρών μέτρων ασφαλείας οφείλεται στην κλοπή της εικόνας στα τέλη της δεκαετίας του ’70.
Δράστης ήταν ο Δανιήλ Πασάς, ένας 47χρονος απόστρατος υπολοχαγός από τον Πύργο Ηλείας, ο οποίος το 1962 είχε κατηγορηθεί για «συνωμοσία κατά του πολιτεύματος» και εκδιώχθηκε από τις Ένοπλες Δυνάμεις.
Αργότερα φυλακίστηκε στον Κορυδαλλό για υπόθεση υπεξαιρέσεων και εκεί γνωρίστηκε με τον 37χρονο αρχαιοκάπηλο Μοιραράκη, ο οποίος του πρότεινε να κλέψει την εικόνα του Ελκομένου Χριστού, η αξία της οποίας υπολογιζόταν τότε σε 100.000.000 δραχμές.
Μετά την αποφυλάκιση του, ο απόστρατος μεταμφιέστηκε σε ιερέα και ταξίδεψε στη Μονεμβάσια. Το βράδυ της 10ης Ιανουαρίου του 1979 μπήκε στην εκκλησία και έκλεψε συνολικά 35 εικόνες, ανάμεσα τους και την εικόνα του Ελκομένου Χριστού, την οποία έκοψε σε τρία κομμάτια.
Διαβάστε περισσότερα στη mixanitouxronou.com.cy
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις