ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τελευταία ημέρα των συνομιλιών στο Μον Πελεράν χωρίς ουσιαστική πρόοδο

Τελευταία ημέρα των συνομιλιών στο Μον Πελεράν χωρίς ουσιαστική πρόοδο

Τελευταία ημέρα, εκτός απροόπτου, σήμερα των διαπραγματεύσεων μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και του Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί στο Μοντ Πελεράν, για την επίτευξη συμφωνίας επί των κριτηρίων για το εδαφικό που θα αποτυπωθούν σε χάρτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, πριν την έναρξη της συνάντησης των δυο ηγετών το πρωί αναμένεται ότι ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο `Εσπεν Μπαρθ `Ειντε θα  έχει χωριστές συναντήσεις μαζί τους που θα διαρκέσουν γύρω στη μισή ώρα.

Σε ότι αφορά το δείπνο εργασίας των δυο ηγετών την Κυριακή 20/11 στο ξενοδοχείο Le Mirador, όπου πραγματοποιούνται οι διαπραγματεύσεις, πληροφορίες αναφέρουν πως κατά τη διάρκειά του έγινε γενική συζήτηση και πως οι δυο ηγέτες «δεν μίλησαν συγκεκριμένα και αποκλειστικά για τα κριτήρια».

Στο δείπνο συμμετείχαν επίσης ο κ. `Ειντε, η Ειδική Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, οι διαπραγματευτές των δυο πλευρών Ανδρέας Μαυρογιάννης και Οζντίλ Ναμί, ο Διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης και ο εκπρόσωπος του Τ/κ ηγέτη Μπαρίς Μπουρτζιού.

Σε κάποια στιγμή τα τέσσερα μέλη των δυο διαπραγματευτικών ομάδων αποχώρησαν και το δείπνο των δυο ηγετών συνεχίστηκε μόνο στην παρουσία του κ. `Ειντε και της κ. Σπέχαρ.

Σε ότι αφορά τη σημερινή ημέρα, χθεσινή πληροφόρηση από τα Ηνωμένα `Εθνη ανέφερε πως ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ αναμένεται να προβεί αργά το απόγευμα σε δήλωση προς τα ΜΜΕ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Influencer Marketing: Τι προβλέπει η νομοθεσία – Αυτά πρέπει να πληρούν οι αναρτήσεις – Όσα πρέπει να ξέρουν καταναλωτές και επιχειρήσεις

Καταδυτικός Τουρισμός: Η μαγεία της θάλασσας μέσα στα Κυπριακά νερά – Ζηνοβία και Musan μας βάζουν στο «χάρτη»

Πώς προστατεύουμε την καμένη γη μετά από πυρκαγιά - Υπάρχει στην Κύπρο ο εξοπλισμός;

Αποτροπιασμός στη Χλώρακα: 19χρονη τουρίστρια κατήγγειλε 26χρονο για βιασμό - Καταζητείται ο δράστης

Γυναικοκτονία στην Πάφο: Στο κελί για έξι ημέρες ο 48χρονος - Πήρε εξιτήριο από το Νοσοκομείο Αθαλάσσας

Βρισηίδα Ανδριώτου: Κάλυψε το στήθος της με δυο ζουμερά κεράσια - Δείτε φωτογραφία



ΠτΔ: «Είμαστε σύμμαχοι με Γκουτέρες, Ολγκίν για επανέναρξη ουσιαστικών συνομιλιών»

ΠτΔ: «Είμαστε σύμμαχοι με Γκουτέρες, Ολγκίν για επανέναρξη ουσιαστικών συνομιλιών»

Ο ΓΓ των ΗΕ και η προσωπική απεσταλμένη του είναι δεσμευμένοι προς την επανέναρξη ουσιαστικών συνομιλίων και σε αυτή την προσπάθεια είμαστε σύμμαχοί τους, είπε το Σάββατο, ο Πρόεδρος ης Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης. Σημείωσε ακόμη ότι αν επιθυμούσε πραγματικά ο Τουρκοκύπριος ηγέτης να ανοίξει το οδόφραγμα Μιας Μηλιάς, αυτό θα μπορούσε να έχει ήδη γίνει.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top