Για 20 λεπτά μιλούσαν για Κυπριακό και προσφυγικό Τσίπρας και Ερντογάν

Για 20 λεπτά μιλούσαν για Κυπριακό και προσφυγικό Τσίπρας και Ερντογάν

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε το βράδυ της Παρασκευής (18/11) ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός συζήτησε επί 20 περίπου λεπτά με τον Τούρκο πρόεδρο τις εξελίξεις σε Κυπριακό και προσφυγικό, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Μαξίμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Μαξίμου οι κ.κ. Τσίπρας και Ερντογάν τόνισαν ότι παρακολουθούν από κοντά τις διαβουλεύσεις των δύο κοινοτήτων για το κυπριακό που επανεκκινούν αύριο, Σάββατο. Συμφώνησαν δε ότι αν υπάρξει ανάγκη θα επικοινωνήσουν εκ νέου.

Ως προς το προσφυγικό ο Ελληνας Πρωθυπουργός τόνισε στον Τούρκο πρόεδρο οτι είναι αναγκαία η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας. Παράλληλα, του διεμήνυσε ότι στηρίζει τα αιτήματα της Αγκυρας για την χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ενωση, για τα οποία ο Ερντογάν διαμαρτύρεται και απειλεί τις Βρυξέλλες με ακύρωση της συμφωνίας του περασμένου καλοκαιριού για το προσφυγικό.

Απο iefimerida.gr 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Ανάλυση: Καταστατικό συνέδριο ΔΗΣΥ με δείγματα πολιτικού ρεβανσισμού – Οι διαγραφές υπουργών και η αυτοπαγίδευση

Ανάλυση: Καταστατικό συνέδριο ΔΗΣΥ με δείγματα πολιτικού ρεβανσισμού – Οι διαγραφές υπουργών και η αυτοπαγίδευση

Δύο χρόνια μετά τις προεδρικές εκλογές και τα όσα τον «πλήγωσαν», ο ΔΗΣΥ έλαβε την απόφαση μέσα από το καταστατικό συνέδριο που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, να πράξει  αυτό, που δεν τολμούσε να πράξει, αμέσως μετά τις εκλογές.

BEST OF TOTHEMAONLINE