ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκος Αναστασιάδης: «Σύντομα να είμαστε σε θέση να έχουμε χειροπιαστά αποτελέσματα στο Κυπριακό»

Νίκος Αναστασιάδης: «Σύντομα να είμαστε σε θέση να έχουμε χειροπιαστά αποτελέσματα στο Κυπριακό»

Την ελπίδα σύντομα να είμαστε σε θέση να έχουμε χειροπιαστά αποτελέσματα για μία ολοκληρωμένη πρόταση επίλυσης του Κυπριακού που να τεθεί προς έγκριση ενώπιον του λαού, εξέφρασε την Παρασκευή (18/11) ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Σε χαιρετισμό του στην τελετή αποφοίτησης του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου, τον οποίο εκφώνησε εκ μέρους του ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Μάριος Δημητριάδης, ο Πρόεδρος ανέφερε ότι οι απόφοιτοι “χρειάζονται μια πατρίδα αντάξια των ελπίδων τους”, προσθέτοντας ότι “αυτό με οδηγεί στον πρώτο και μεγάλο μας στόχο, την επίλυση του Κυπριακού”.

“Είναι πια ο καιρός να δημιουργήσουμε συνθήκες ασφάλειας και συνεργασίας από τη μία πλευρά της Κύπρου μέχρι την άλλη. Να δημιουργήσουμε μια πατρίδα χωρίς στρατούς κατοχής, με κατοχυρωμένα τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ελευθερίες. Μία χώρα στην οποία η ευρωπαϊκή της ταυτότητα θα αντικατοπτρίζεται στην καθημερινή της λειτουργία” είπε.

Υπογράμμισε ότι “βρισκόμαστε σε μία εντατική φάση των διαπραγματεύσεων” και εξέφρασε την ελπίδα “σύντομα να είμαστε σε θέση να έχουμε χειροπιαστά αποτελέσματα για μία ολοκληρωμένη πρόταση επίλυσης του εθνικού μας θέματος, την οποία θα θέσουμε προς έγκριση ενώπιον των πολιτών”.

Πρόσθεσε ότι για να δικαιωθεί η προσπάθεια των αποφοίτων μας είναι απαραίτητη ακόμη, η οικοδόμηση συνθηκών βιώσιμης και αειφόρου ανάπτυξης στον τόπο μας, γιατί μόνο έτσι θα δημιουργηθούν νέες ποιοτικές θέσεις εργασίας και μόνο έτσι θα μπορέσουν να αξιοποιήσουν στην ίδια τους την πατρίδα, οι σημερινοί μας απόφοιτοι όσα αποκόμισαν από τις σπουδές τους.

Οπως είπε, είναι ευχάριστο το γεγονός πως η χώρα μας, μετά από μακρά περίοδο ύφεσης, βρίσκεται πια σε φάση δυναμικής ανάπτυξης, ακολουθώντας ρυθμούς που είναι από τους υψηλότερους στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε ότι η εκπαίδευση, το εκπαιδευτικό σύστημα γενικά, επιτελεί καταλυτικό ρόλο προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης ποιότητας σε μία κοινωνία και στην παραγωγική διαδικασία.

“Και ειδικότερα εκπαιδευτικά ιδρύματα όπως το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το οποίο παρέχει την δυνατότητα ποιοτικής εκπαίδευσης, χωρίς όμως την ανάγκη της παρουσίας του φοιτητή στην παραδοσιακή αίθουσα ενώ ταυτοχρόνως δεν θέτει τους περιορισμούς που τίθενται από άλλα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα με τις καθορισμένες εισαγωγικές εξετάσεις” σημείωσε.

Το μεγάλο στοίχημα για το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, πρόσθεσε, βρίσκεται ακριβώς σε αυτό το σημείο, δηλαδή να ισορροπήσει ανάμεσα στην ανάγκη για ένα υψηλού επιπέδου πανεπιστημιακό ίδρυμα και το ρόλο του Ανοικτού Πανεπιστημίου, το οποίο οφείλει να παρέχει εύκολη πρόσβαση τόσο για την εισαγωγή, όσο και τις ίδιες τις σπουδές με την καθιέρωση της εξ αποστάσεως φοίτησης.

Σημείωσε ότι μέσα σε ελάχιστα χρόνια από το 2006 που ιδρύθηκε το Ανοικτό Πανεπιστήμιο έχει φτάσει σήμερα στο σημείο να προσφέρει εκπαίδευση σε 4.000 χιλιάδες φοιτητές.

“Είναι δε το Πανεπιστήμιο σας, το μοναδικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ανώτατης Εκπαίδευσης στην Κύπρο, το οποίο εξ ολοκλήρου εργάζεται στη βάση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, συμβάλλοντας έτσι τα μέγιστα στη δια βίου μάθηση, στη βελτίωση και ανάπτυξη δεξιοτήτων που απαιτούνται μετά την απόκτηση του πρώτου πτυχίου από κάποιους ή ακόμη και την απόκτηση πτυχίου σε μεγαλύτερη από την συνήθη ηλικία”, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Αναφερόμενος στην πολιτική για την ανάπτυξη της Ανώτερης και Ανώτατης Εκπαίδευσης της Κύπρου που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, είπε ότι συμβαδίζει με την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θέλει τα ιδρύματα να παρέχουν ποιοτική εκπαίδευση.

Στο πλαίσιο αυτό, ανέφερε, έχει θεσμοθετηθεί και ο Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης Ποιότητας Ανώτερης Εκπαίδευσης, που αποτελεί σταθμό για τα θέματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας μας.

Οπως είπε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, με τη λειτουργία του, ο Φορέας θα διασφαλίζει την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης όλων των ιδρυμάτων της Ανώτερης και Ανώτατης Εκπαίδευσης στην Κύπρο, μέσα από διαδικασίες συστηματικής και τεκμηριωμένης αξιολόγησης.

“Η ίδρυση και λειτουργία του Φορέα είναι βέβαιο ότι θα συμβάλει στην υλοποίηση του στρατηγικού μας στόχου να καθιερωθεί η Κύπρος ως ένα διεθνές κέντρο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης” κατέληξε.

Από ΚΥΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας Ερσίν Τατάρ δήλωσε ότι η Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, πρότεινε σήμερα κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους μια τριμερή συνάντηση με τον ίδιο και τον Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη, αλλά η πρόταση αυτή απορρίφθηκε από τον ίδιο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top