Επιφυλακτικός για τις προθέσεις και την αξιοπιστία της Τουρκίας δήλωσε ο Β. Λεβέντης μετά τη συνάντηση με τον ΠτΔ

Επιφυλακτικός για τις προθέσεις και την αξιοπιστία της Τουρκίας δήλωσε ο Β. Λεβέντης μετά τη συνάντηση με τον ΠτΔ

Επιφυλακτικός ως προς τις πραγματικές προθέσεις της Τουρκίας εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο κ. Λεβέντης τόνισε ότι η Τουρκία είναι ικανή να υπογράψει και να μην τηρήσει την υπογραφή της φέρνοντας ως παράδειγμα ότι τώρα ανακινεί το θέμα της Λωζάνης και θέτοντας το ερώτημα γιατί να σεβαστεί μια τωρινή συμφωνία.

Εκτίμησε ότι η Τουρκία καραδοκεί, τυχοδιωκτίζει και με κάθε τρόπο προσπαθεί να ωφεληθεί και σε αυτό το σημείο τίθεται το θέμα της διεθνούς νομιμότητας καθώς η Κύπρος είναι το θύμα και η διεθνής κοινότητα δεν αντέδρασε.

Προσέθεσε ότι αν γίνει μια συμφωνία προς τη σωστή κατεύθυνση, θα υπάρξει ηθική δικαίωση για ένα νησί που δέχτηκε επίθεση άνανδρη από μια δήθεν εγγυήτρια χώρα με βάση τις συμφωνίες της Ζυρίχης και του Λονδίνου.

Κατέληξε όμως ότι διατηρεί επιφυλάξεις για το κατά πόσο η Τουρκία είναι σοβαρή και θέλει μια συμφωνία.

Από ΚΥΠΕ 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Themaonlinepoll- Ανατροπές και εκπλήξεις στα ποσοστά Χριστοδουλίδη- Αύριο, μεγάλη διαδικτυακή έρευνα κοινής γνώμης

Themaonlinepoll- Ανατροπές και εκπλήξεις στα ποσοστά Χριστοδουλίδη- Αύριο, μεγάλη διαδικτυακή έρευνα κοινής γνώμης

Δύο χρόνια μετά την ανάληψη των καθηκόντων του Νίκου Χριστοδουλίδη στην Προεδρία της Δημοκρατίας, η άποψη των πολιτών για την εικόνα του Προέδρου στο Poll του Themaonline, παρουσιάζει εκπλήξεις και ανατροπές στα μέχρι τώρα δεδομένα.

BEST OF TOTHEMAONLINE