ΛΕΜΕΣΟΣ: Χειρούργος προκάλεσε παράλυση σε 68χρονο μετά από σοβαρή αμέλεια - Νεκρός ο ασθενής

ΛΕΜΕΣΟΣ: Χειρούργος προκάλεσε παράλυση σε 68χρονο μετά από σοβαρή αμέλεια - Νεκρός ο ασθενής

Σοβαρότατα προβλήματα στην ήδη βεβαρημένη υγεία 68χρονου, αποβιώσαντος πλέον, προκάλεσε η αμέλεια την οποία επέδειξε ο χειρούργος δρ Γιάννης Ιωάννου καθώς και η «Πολυκλινική Υγεία ΛΙΜΙΤΕΔ».

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της εφημερίδας «Πολίτης», τα γεγονότα διαδραματίστηκαν τον Νοέμβριο του 2005, όπου ο 68χρονος –τότε- ενάγων, παρουσίασε συμπτώματα οξείας χολοκυστίτιδας τα οποία επέβαλλαν, όπως διέγνωσε ο εναγόμενος χειρούργος, την άμεση αντιμετώπισή τους με χειρουργική επέμβαση (αφαίρεση χολής).

Ο ενάγων τότε, πήρε εξιτήριο την 1η Δεκεμβρίου και είκοσι μέρες μετά επανεισήχθη για να υποβληθεί σε δεύτερη επέμβαση.  

Μετά την δεύτερη επέμβαση, ακολούθησε ραγδαία επιδείνωση της κατάστασης του 68χρονου με αποτέλεσμα να καταλήξει στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, ο 68χρονος, υπέστη παράλυση στο δεξί χέρι, με περιορισμένη κινητικότητα και αδυναμία στα κάτω άκρα και για τις μετακινήσεις του χρειαζόταν τροχοκάθισμα.

Το λάθος έγινε κάπου στις εξετάσεις που υποβλήθηκε ο ασθενής πριν την επέμβαση.

Ο 68χρονος δεν ήταν διαβητικός αλλά υπήρχαν σειρά από στοιχεία που καθιστούσαν απαραίτητη την τακτική εξέταση γλυκόζης.

Τα συμπτώματα που παρουσίαζε ο ασθενής ήταν: λοίμωξη, σηψαιμία, ήταν υπέρβαρος, μεγάλης ηλικίας, με ατροφία παγκρέατος, στρες εγχείρησης και στρες λοίμωξης.

Το δικαστήριο αρχικά αποφάσισε αποζημιώσεις ύψους 200 χιλιάδων ευρώ προς τον ασθενή, την απόφαση την οποία στήριξε και το εφετείο.

Τελικά ο 68χρονος τότε, παραπονούμενος, μέχρι την τελική εκδίκαση της υπόθεσης από το εφετείο απεβίωσε.

Η πρωτόδικη απόφαση εκδόθηκε το 2011 και η τελεσίδικη εκδόθηκε στις 17/11/2016.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Κυπριακό: «Τουρνέ» Ντι Κάρλο σε Αθήνα και Άγκυρα - Στην Άγκυρα το κλειδί για τη διάσκεψη στην Ελβετία

Κυπριακό: «Τουρνέ» Ντι Κάρλο σε Αθήνα και Άγκυρα - Στην Άγκυρα το κλειδί για τη διάσκεψη στην Ελβετία

Στην Αθήνα θα βρίσκεται σήμερα Τετάρτη η Αναπληρώτρια ΓΓ ΟΗΕ, Ρόζμαρι ντι Κάρλο, όπου θα έχει συνάντηση με τον Έλληνα ΥΠΕΞ, Γιώργο Γεραπετρίτη. Η κα Ντι Κάρλο η οποία ολοκλήρωσε τις επαφές της στη Λευκωσία, αναμένεται να συζητήσει με την Ελληνική κυβέρνηση τα βήματα τα οποία θα πρέπει να γίνουν, μέχρι τη διεξαγωγή της άτυπης πενταμερούς, που θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο, στη Γενεύη.

BEST OF TOTHEMAONLINE