«Κύριε Κληρίδη ξέρω ότι είσαι πολύ καλός άνθρωπος και βοηθάς τον κόσμο…». Η επιστολή-μυστήριο που έστειλε άγνωστος το 1975 από τις φυλακές της Τουρκίας στον Κληρίδη

«Κύριε Κληρίδη ξέρω ότι είσαι πολύ καλός άνθρωπος και βοηθάς τον κόσμο…». Η επιστολή-μυστήριο που έστειλε άγνωστος το 1975 από τις φυλακές της Τουρκίας στον Κληρίδη

Ο Γλαύκος Κληρίδης έζησε μια ζωή με πολλές περιπέτειες και απροσδόκητες εμπειρίες.

Μια από τις πιο περίεργες ιστορίες του, αποκάλυψε  στον Κύπριο δημοσιογράφο Αντώνη Μακρίδη, την περίοδο που έκανε την έρευνα για τη συγγραφή ενός βιβλίου το 1984.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Κύπρου είχε γράψει σχετικά: «Σε εκείνη τη συνέντευξη, μου αποκάλυψε και τούτο:

Κάποια μέρα πήρε επιστολή από την Τουρκία. Ο αποστολέας που δεν έβαζε όνομα του έγραφε ότι ‘κύριε Κληρίδη ξέρω ότι είσαι πολύ καλός άνθρωπος και βοηθάς τον κόσμο. Εγώ βρίσκομαι στις φυλακές χωρίς να περάσω από δίκη. Ζω σε άθλιες συνθήκες και ζητώ τη βοήθειά σου’.

Διαβάστε τη συνέχεια στη mixanitouxronou.com.cy

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Τι αφήνει πίσω η επίσκεψη Γκουτέρες-Το παρασκήνιο, το νέο πλαίσιο και η ευρωπαϊκή παρέμβαση με την άφιξη Φίτο

Τι αφήνει πίσω η επίσκεψη Γκουτέρες-Το παρασκήνιο, το νέο πλαίσιο και η ευρωπαϊκή παρέμβαση με την άφιξη Φίτο

Μπορεί η παρουσία του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, στην Κύπρο να μην συνοδεύτηκε από θεαματικές ανακοινώσεις, άφησε όμως πίσω της ένα πυκνό διπλωματικό παρασκήνιο και μια σειρά από εξελίξεις που αναμένεται να καθορίσουν την πορεία του Κυπριακού τους επόμενους μήνες. Οι συζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν, οι ιδέες που κατατέθηκαν και η κινητικότητα που ακολουθεί, δημιουργούν την εικόνα μιας νέας προσπάθειας, η οποία, παρά τις δυσκολίες, επιχειρεί να κρατήσει ανοιχτό τον δρόμο, προς την επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων.

BEST OF TOTHEMAONLINE