ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκος Νικολαΐδης: «Kαταπέλτης η έκθεση Γεν.Ελεγκτή για Δήμο Λεμεσού»

Νίκος Νικολαΐδης: «Kαταπέλτης η έκθεση Γεν.Ελεγκτή για Δήμο Λεμεσού»

Πολύ σοβαρές περιπτώσεις παρανομιών, παρατυπιών και κακοδιοίκησης στο Δήμο Λεμεσού, κατά τα προηγούμενα χρόνια διαπιστώνει η Ελεγκτική Υπηρεσία, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο υποψήφιος Δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαΐδης, ο οποίος εκφράζει ανησυχία για το τι θα προκύψει από τον οικονομικό έλεγχο για το 2013-14.

Συγκεκριμένα, ο κ. Νικολαΐδης χαρακτηρίζει "καταπέλτη" για το Δήμο την έκθεση του Γενικού Ελεγκτή, η οποία μέχρι στιγμής αφορά οικονομικό έλεγχο για το 2012, ενώ η έκθεση του 2014 αφορά μόνο τεχνικό έλεγχο για τα έτη 2013 και 2014.
 
"Τα ευρήματα των εκθέσεων αυτών μας εμβάλλουν σε ανησυχία για το τι μπορεί να προκύψει από τον οικονομικό έλεγχο για το 2013-2014 που διεξάγεται τώρα από την Ελεγκτική Υπηρεσία και θα ολοκληρωθεί σε περίπου τέσσερις μήνες", προστίθεται.

Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, τα ευρήματα στις τελευταίες εκθέσεις του Γενικού Ελεγκτή για το 2012 αφορούν μεταξύ άλλων "μη τήρηση της νομοθεσίας, απευθείας αναθέσεις δημοσίων συμβάσεων χωρίς δημόσιους διαγωνισμούς, αναθέσεις συμβάσεων για ποσά που υπερέβαιναν τα επιτρεπόμενα όρια, μη τήρησης μητρώων (προσφορών, συμβολαίων, εγγυητικών επιστολών, αγωγών), μη τήρηση μητρώου προκαταβολών και κρατήσεων από και σε εργολάβους, μη έκδοση φορολογικών τιμολογίων, παράτυπες διαγραφές φορολογικών χρεών, κενά σε απολογισμούς εσόδων / εξόδων δημόσιων συμβάσεων".
 
"Κατανοούμε την προσπάθεια που καταβάλλει ο Δήμαρχος Λεμεσού Αντρέας Χρίστου να υποβαθμίσει τα ευρήματα της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για τις πολύ σοβαρές περιπτώσεις παρανομιών, παρατυπιών και κακοδιοίκησης στο Δήμο κατά τα προηγούμενα χρόνια", συνεχίζει και εκφράζει την ανησυχία του για το γεγονός ότι "ο κ. Χρίστου προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα αντί να εξηγήσει ποια μέτρα έλαβε και σε ποιο βαθμό έχει υιοθετήσει τις συστάσεις του Γενικού Ελεγκτή".

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά

Famagusta: Δάφνη και Τεύκρος κάνουν το επόμενο βήμα στη σχέση τους



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση οι 6 εκ των 9 - Αρχίζει η διαδικασία για τον 10ο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση οι 6 εκ των 9 - Αρχίζει η διαδικασία για τον 10ο

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκαν οι έξι από τους εννέα συλληφθέντες, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top