Εκπρόσωπος τουρκικού ΥΠΕΞ: Προσδοκία ο ορισμός πενταμερούς και λύση του Κυπριακού το 2016

Εκπρόσωπος τουρκικού ΥΠΕΞ: Προσδοκία ο ορισμός πενταμερούς και λύση του Κυπριακού το 2016

Η τουρκική πλευρά προσδοκεί συνέχιση των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό με στόχο να οριστεί ημερομηνία για πενταμερή διάσκεψη και να λυθεί το Κυπριακό το 2016, δήλωσε ο νέος εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ Χουσεϊν Μουφτούογλου.

Σε ερώτηση σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ ανέφερε ότι στις εντατικές διαπραγματεύσεις στο Μοντ Πελεράν υπήρξε διακοπή έπειτα από αίτημα της Ε/κ πλευράς και προτάθηκε να συνεχιστούν στις 20 Νοεμβρίου στη Γενεύη.

“Η προσδοκία μας σε αυτό το στάδιο είναι οι πλευρές να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις επικεντρωμένες στο αποτέλεσμα και με εποικοδομητική αντίληψη ώστε να οριστεί ημερομηνία για την πενταμερή σύνοδο η οποία αποτελεί το τελικό στάδιο και να επιτευχθεί μια περιεκτική λύση στο Κυπριακό πριν τελειώσει το 2016. Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε με αποφασιστικότητα τη διαδικασία των εντατικών διαπραγματεύσεων”, ανέφερε ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Οι έξι υποψήφιοι του ΑΚΕΛ για την επαρχία Λάρνακας- Ολοκληρώθηκε η Επαρχιακή Συνδιάσκεψη

Οι έξι υποψήφιοι του ΑΚΕΛ για την επαρχία Λάρνακας- Ολοκληρώθηκε η Επαρχιακή Συνδιάσκεψη

Η Επαρχιακή Εκλογική Συνδιάσκεψη του ΑΚΕΛ Λάρνακας που πραγματοποιήθηκε απόψε, εξέλεξε τους έξι υποψήφιους και υποψήφιες του ΑΚΕΛ-Αριστερά-Κοινωνική Συμμαχία, για την επαρχία, ενόψει των βουλευτικών εκλογών του 2026.

BEST OF TOTHEMAONLINE