Μακελειό στο Πακιστάν – Τουλάχιστον 25 νεκροί μετά από έκρηξη

Μακελειό στο Πακιστάν – Τουλάχιστον 25 νεκροί μετά από έκρηξη

Έκρηξη που σημειώθηκε το Σάββατο 12/11 σε μουσουλμανικό ιερό τόπο στο νοτιοδυτικό Πακιστάν προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 25 ανθρώπων και τον τραυματισμό δεκάδων άλλων, δήλωσαν τοπικοί αξιωματούχοι.

Ο Χασίμ Γαλζάι, περιφερειακός αστυνομικός διοικητής, είπε στο Ρόιτερς πως ο  απολογισμός βασίζεται στις αρχικές πληροφορίες και μπορεί να αυξηθεί.  Η έκρηξη σημειώθηκε στο ιερό Σαχ Νουράνι, που βρίσκεται στην επαρχία  Μπαλουτσιστάν, περίπου 100 χλμ. βόρεια του Καράτσι, την ώρα που εκατοντάδες  άνθρωποι βρίσκονταν μέσα σ' αυτό, δήλωσε ο Γαλζάι.  Δεκάδες τραυματίες μεταφέρονται στη γειτονική πόλη Χαμπ και στο Καράτσι, δήλωσε  στο Geo TV ο αξιωματούχος των υπηρεσιών διάσωσης Χακίμ Νάσι.
 
Η κυβέρνηση έστειλε 25 ασθενοφόρα από τη Χαμπ στο ιερό, δήλωσε ο Άκμπαρ  Χαριφάλ, επαρχιακός αξιωματούχος του Μπαλουτσιστάν.  "Κάθε μέρα, γύρω στη δύση του ηλίου, γίνεται εδώ ένας νταμάαλ (τελετουργικός  χορός) και πολλοί άνθρωποι έρχονται γι' αυτό", είπε ο φύλακας του ιερού Ναουάζ  Άλι.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Με το βλέμμα στην Ολγκίν μετά το Εθνικό: «Λιγότερα λόγια, περισσότερη δουλειά»

Με το βλέμμα στην Ολγκίν μετά το Εθνικό: «Λιγότερα λόγια, περισσότερη δουλειά»

Σε μια περίοδο κατά την οποία η προσπάθεια για επανεκκίνηση των συνομιλιών παραμένει ανοιχτή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε την πολιτική ηγεσία για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και τις επαφές που είχε στη Νέα Υόρκη, με το ενδιαφέρον να στρέφεται πλέον στην κάθοδο της Μαρία Άνχελα Ολγκίν τον Οκτώβριο και στην προετοιμασία της επόμενης άτυπης διευρυμένης διάσκεψης.

BEST OF TOTHEMAONLINE