Χρωστούν στις Κοινωνικές Ασφαλίσεις 131 εκατομμύρια ευρώ – Απίστευτα ποσά των ανείσπρακτων οφειλών προς το Κράτος

Χρωστούν στις Κοινωνικές Ασφαλίσεις 131 εκατομμύρια ευρώ – Απίστευτα ποσά των ανείσπρακτων οφειλών προς το Κράτος

Απίστευτα είναι το ποσά που χρωστούν οι Κύπριοι στα ταμεία των Κοινωνικών Ασφαλίσεων και όχι μόνο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» το Σάββατο (12/11), τα δικαστικά εντάλματα που αφορούν τις οφειλές στις Κοινωνικές Ασφαλίσεις ούτε σε πέντε χρόνια δεν μπορούν να εκτελεστούν.

Τα στοιχεία της Αστυνομίας αναφέρουν πως το σύνολο των δικαστικών ενταλμάτων ανέρχεται στις 260.335 χιλιάδες μέχρι τις 4 Νοεμβρίου. Τα 44.828 εντάλματα αφορούν τις Κοινωνικές Ασφαλίσεις με το ποσό των οφειλών να αγγίζει τα 131 εκατομμύρια ευρώ.

Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, το δεύτερο μεγαλύτερο οφειλόμενο ποσό αφορά πρόστιμα από διαφορά ποινικά αδικήματα. Ποσό που αγγίζει τα 31 εκατομμύρια ευρώ.

Άξιο αναφοράς είναι πως το ποσό των ανείσπρακτων ενταλμάτων για τροχαία αδικήματα ανέρχεται στα 21 εκατομμύρια ευρώ.  

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE/Πύρινη κόλαση στην Επ. Λεμεσού: Εκκενώνονται χωριά λόγω της φωτιάς - Κάηκαν σπίτια

LIVE/Πύρινη κόλαση στην Επ. Λεμεσού: Εκκενώνονται χωριά λόγω της φωτιάς - Κάηκαν σπίτια

Δραματικές είναι οι στιγμές από την πολύ δύσκολη κατάσταση στην μεγάλη πυρκαγιά που ξεκίνησε από ττην κοινότητα Μαλιάς στην επαρχία Λεμεσού και πλέον έχει επεκταθεί μεταξύ των κοινοτήτων Ομόδους, Άρσους και Βάσας. Συγκεκριμένα ισχυρές δυνάμεις, περιλαμβανομένων πτητικών μέσων επιχειρούν στην στην οποία μαίνεται πυρκαγιά ενώ γίνονται διασώσεις και μετακινήσεις πολιτών. Στο σημείο έσπευσαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης ο οποίος συνοδεύεται από τον Αρχηγό της Αστυνομίας Θεμιστό Αρναούτη και τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Κωνσταντίνο Λετυμπιώτη. Στον χώρο βρίσκονται επίσης εδώ και ώρα ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Μάριος Χαρτσιώτης, και η Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Μαρία Παναγιώτου. Επί τόπου έχουν μεταβεί και Βουλευτές Λεμεσού. 

BEST OF TOTHEMAONLINE