Τα βασικά κριτήρια για τις «ρυθμίσεις των διοικητικών ορίων» συζητούνται στην Ελβετία, λέει το Ανατολού

Τα βασικά κριτήρια για τις «ρυθμίσεις των διοικητικών ορίων» συζητούνται στην Ελβετία, λέει το Ανατολού

Τα βασικά κριτήρια σχετικά με τις ‘ρυθμίσεις των διοικητικών ορίων’ συζητούνται την τρίτη μέρα των διαπραγματεύσεων στην Ελβετία σύμφωνα με τον τουρκικό πρακτορείο Ανατολού.

Διπλωματικές πηγές τις οποίες επικαλείται το Ανατολού αναφέρουν ότι οι δύο ηγέτες συναντήθηκαν το πρωί της Τετάρτης 9/11 στις 9.45 τοπική ώρα Ελβετίας στο ξενοδοχείο Λε Μιραντόρ και έθεσαν στο τραπέζι τα βασικά κριτήρια για τις ‘ρυθμίσεις των διοικητικών ορίων’.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι γίνεται προσπάθεια σήμερα και αύριο να υπάρξει συμβιβασμός στα κριτήρια ώστε να μπορεί στη συνέχεια να καθοριστεί ημερομηνία για την πενταμερή, όπως επιθυμεί η τουρκική πλευρά,  και ταυτόχρονα γίνει ουσιαστική εργασία πάνω στον χάρτη. 

Οι επαφές μεταξύ των διαπραγματευτών και των αντιπροσωπειών συνεχίστηκαν κατά τη διάρκεια της μέρας  και Ακιντζί με Αναστασιάδη θα συναντηθούν και πάλι στις 18.00 τοπική ώρα. Σύμφωνα με το Ανατολού στην περίπτωση που δεν καθοριστεί ημερομηνία, δεν θα συζητηθεί ο χάρτης, "θα χαλάσει η γραπτή συμφωνία που δόθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη στους ηγέτες", όπως ισχυρίζεται η τουρκική πλευρά,  και η διαδικασία δεν θα προχωρήσει. 

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι στις χθεσινές συναντήσεις, υπήρξε μερική πρόοδος στο περιουσιακό. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Σχεδόν €1 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης στην Κύπρο, δεν αφήσαμε να χαθεί χρόνος»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Σχεδόν €1 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης στην Κύπρο, δεν αφήσαμε να χαθεί χρόνος»

Στο 97,3% αναμένεται να φθάσει η απορρόφηση των πόρων που αναλογούν στην Κύπρο από τον Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, με τις συνολικές εισπράξεις να υπολογίζεται ότι θα ανέλθουν σε περίπου €992 εκατ. μετά και την τελική εκταμίευση που αναμένεται τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE