«Μεγάλη Τετάρτη» για το Κυπριακό – Κλεισμένοι σε ένα δωμάτιο Αναστασιάδης και Ακιντζί για τα κριτήρια του εδαφικού

«Μεγάλη Τετάρτη» για το Κυπριακό – Κλεισμένοι σε ένα δωμάτιο Αναστασιάδης και Ακιντζί για τα κριτήρια του εδαφικού

Ως μια από τις πιο κρίσιμες στιγμές της διαπραγμάτευσης χαρακτηρίζεται η σημερινή ημέρα (9/11) στο Mont Pelerin για το Κυπριακό, καθώς θα συζητηθούν τα κριτήρια του εδαφικού.

Του Τάσου Χριστοδούλου

Νίκος Αναστασιαδής, Μουσταφά Ακιντζί και οι δυο διαπραγματευτές τους Ανδρέας Μαυρογιάννης και Οζντίλ Ναμί μόνο, βρίσκονται κλεισμένοι από τις 9:00 το πρωί (ώρα Κύπρου) σε ένα δωμάτιο στο παγωμένο Monte Pelerin, με στόχο να συμφωνήσουν στα κριτήρια επί του εδαφικού.

Στόχος της δικής μας πλευράς είναι όπως καθοριστούν αυτά τα κριτήρια και στην συνέχεια να αποτυπωθούν σε χάρτη ώστε να προχωρήσει η διαδικασία.

Η εν λόγω διαπραγμάτευση επί των κριτηρίων του εδαφικού αναμένεται ότι θα διαρκέσει τέσσερις ώρες και χαρακτηρίζεται ως η πιο κρίσιμη καθώς θα καθορίσει τον χρόνο και τον τρόπο με τον οποίο θα συνεχίσουν οι συνομιλίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Ανάλυση: Καταστατικό συνέδριο ΔΗΣΥ με δείγματα πολιτικού ρεβανσισμού – Οι διαγραφές υπουργών και η αυτοπαγίδευση

Ανάλυση: Καταστατικό συνέδριο ΔΗΣΥ με δείγματα πολιτικού ρεβανσισμού – Οι διαγραφές υπουργών και η αυτοπαγίδευση

Δύο χρόνια μετά τις προεδρικές εκλογές και τα όσα τον «πλήγωσαν», ο ΔΗΣΥ έλαβε την απόφαση μέσα από το καταστατικό συνέδριο που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, να πράξει  αυτό, που δεν τολμούσε να πράξει, αμέσως μετά τις εκλογές.

BEST OF TOTHEMAONLINE