Το τελευταίο μήνυμα του Αναστασιάδη προς τους Κύπριους πολίτες: «Λύση ακόμα και εντός του 2016»

Το τελευταίο μήνυμα του Αναστασιάδη προς τους Κύπριους πολίτες: «Λύση ακόμα και εντός του 2016»

Για ενδεχόμενο λύσης ακόμα και εντός του 2016 μίλησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης λίγο μετά την ολοκλήρωση της συνέντευξής του με τους διευθυντές ειδήσεων των τηλεοπτικών σταθμών παγκύπριας εμβέλειας.

Βέβαια, στο μήνυμά του προς τους Κύπριους πολίτες, ανέφερε ότι το ενδεχόμενο λύσης θα είναι εφικτό υπό την προϋπόθεση να συνεργαστούν εποικοδομητικά και οι δυο πλευρές.

Διαβεβαίωσε και τους Ελληνοκύπριους αλλά και τους Τουρκοκύπριους ότι στην Ελβετία θα προσπαθήσει να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες τους και να επιλύσει τα προβλήματα των δυο κοινοτήτων.

Στη συνέχεια απευθυνόμενος στους πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας ανέφερε ότι «δεν παραγνωρίζω τις ανησυχίες που υπάρχουν στον λαό». Και πρόσθεσε ότι θα δώσει το άπαν των δυνάμεών του προκειμένου να επιτευχθεί λύση που δεν θα αφήνει νικητές και ηττημένους, τονίζοντας ότι η επιδίωξή του είναι η δημιουργία κράτους με προοπτική.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυπριακό: Πάμε σε νέα πενταμερή χωρίς κοινή βάση- Ο τουρκικός εκβιασμός σε πλήρη εξέλιξη

Κυπριακό: Πάμε σε νέα πενταμερή χωρίς κοινή βάση- Ο τουρκικός εκβιασμός σε πλήρη εξέλιξη

Η πενταμερής που προγραμματίζεται για το δεύτερο δεκαπενθήμερο Ιουλίου, δεν προοιωνίζεται θετική προοπτική με ουσία., αντιθέτως ως ένα ακόμη επεισόδιο στη μακρά σειρά των προσπαθειών που εκφυλίζονται, πριν καν ξεκινήσουν. Και η ευθύνη για αυτό, δεν βαραίνει «αμφότερες τις πλευρές», όπως συχνά ακούγεται από ξένους διπλωμάτες. Βαραίνει συγκεκριμένα την τουρκική πλευρά και τον κατοχικό ηγέτη, ως το φερέφωνο της Άγκυρας.

BEST OF TOTHEMAONLINE