Τσαβούσογλου: Εύχομαι οι διαπραγματεύσεις στην Ελβετία να είναι μια σημαντική ευκαιρία για λύση στο Κυπριακό

Τσαβούσογλου: Εύχομαι οι διαπραγματεύσεις στην Ελβετία να είναι μια σημαντική ευκαιρία για λύση στο Κυπριακό

Την ευχή οι διαπραγματεύσεις στην Ελβετία να είναι μια σημαντική ευκαιρία για μια λύση στην Κύπρο εξέφρασε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου από την Βέρνη όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ έπειτα από συνάντησή του με τον Ελβετό ομόλογό του είπε ότι συζήτησαν το Κυπριακό, το Ιρακινό και το συριακό, ενώ συμφώνησαν όπως στο μέλλον συναντώνται συχνά.

“Προτιμούμε να συζητούμε αυτά τα ζητήματα με ειλικρίνεια και ανοιχτά. Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να έχουμε τις ίδιες απόψεις για το κάθε θέμα. Το σημαντικό είναι να συνεχίζεται το διάλογος. Η σημερινή μας συνάντηση ήταν σημαντική από αυτή την άποψη”, ανέφερε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι εκτιμά τις προσπάθειες της Ελβετίας για διαμεσολάβηση καθώς και την αντικειμενική και ισορροπημένη στάση της απέναντι στις διεθνείς εξελίξεις, προσθέτοντας ότι αυτός είναι ο λόγος που πολλές συναντήσεις διοργανώνονται εκεί.

 

Ο Τούρκος Υπουργός υπενθύμισε ότι η Ελβετία θα φιλοξενήσει την ερχόμενη βδομάδα και τις διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό. “Εύχομαι οι διαπραγματεύσεις εδώ να είναι μια σημαντική ευκαιρία για μια λύση στο Κυπριακό”, είπε ο Τούρκος Υπουργός.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Θλίψη για τον θάνατο του Πάπα Φραγκίσκου – Τι σηματοδοτεί η περίοδος «κενής έδρας» στο Βατικανό

Θλίψη για τον θάνατο του Πάπα Φραγκίσκου – Τι σηματοδοτεί η περίοδος «κενής έδρας» στο Βατικανό

Σε ηλικία 88 ετών, ο Πάπας Φραγκίσκος έφυγε σήμερα από τη ζωή, λίγες ώρες αφότου απευθύνθηκε για τελευταία φορά στους χιλιάδες πιστούς Καθολικούς, που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, ανήμερα το Πάσχα.

BEST OF TOTHEMAONLINE