Ο Χάσικος «ακυρώνει» τον Αβέρωφ – Επαναφορά φόρου ακίνητης ιδιοκτησίας

Ο Χάσικος «ακυρώνει» τον Αβέρωφ – Επαναφορά φόρου ακίνητης ιδιοκτησίας

Συναγερμική διχογνωμία... Μετά από πρόταση που κατέθεσε ο πρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος, Αβέρωφ Νεοφύτου, η Βουλή ενέκρινε στα μέσα του περασμένου Ιουλίου την κατάργηση του φόρου ακίνητης ιδιοκτησίας από την 1η Ιανουαρίου του 2017.

Ωστόσο την Πέμπτη (03/11) ο υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος, μίλησε για επαναφορά του εν λόγω φόρου.

Το στέλεχος της κυβέρνησης, μιλώντας ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών, στο πλαίσιο της συζήτησης για τον Προϋπολογισμό του 2017, ανέφερε ότι ο φόρος μπορεί να επανέλθει με άλλη μορφή και ενδεχομένως να είναι χαμηλότερος.

Διευκρίνησε ότι πρέπει να επανέλθει λόγω των αυξημένων αναγκών του Υπουργείου, αλλά και για την εκτέλεση έργων και προγραμμάτων.

«Η Κύπρος θα είναι η μοναδική χώρα της Ευρώπης, στην οποία δεν θα υποβάλλεται φόρος Ακίνητης Ιδιοκτησίας» πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συνάντηση ΠτΔ-Φον ντερ Λάιεν τη Δευτέρα με φόντο τις επαφές της με Ερντογάν - «Η θέση της ΕΕ ταυτόσημη με της ΚΔ»

Συνάντηση ΠτΔ-Φον ντερ Λάιεν τη Δευτέρα με φόντο τις επαφές της με Ερντογάν - «Η θέση της ΕΕ ταυτόσημη με της ΚΔ»

Θα πρέπει να υπάρξει ουσιαστική πρόοδος στο Κυπριακό προς την κατεύθυνση επανέναρξης των συνομιλίων στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου για να εξεταστούν τα όποια θετικά βήματα όσον αφορά τα Ευρωτουρκικά, ανέφερε, την Τετάρτη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, απαντώντας σε ερωτήσεις εκπροσώπων των ΜΜΕ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για τον απολογισμό της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.

BEST OF TOTHEMAONLINE