ΚΥΠΡΟΣ-ΠΡΟΣΟΧΗ: Επιτήδειοι εξαπατούν πολίτες μέσω τηλεφώνων – Μάθετε πως

ΚΥΠΡΟΣ-ΠΡΟΣΟΧΗ: Επιτήδειοι εξαπατούν πολίτες μέσω τηλεφώνων – Μάθετε πως

Σοβαρές συστάσεις προς τους πολίτες από το Παγκύπριο Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού.

Διάφοροι, οι οποίοι προέρχονται από εγγεγραμμένους ή ανύπαρκτους Συνδέσμους, «παίρνουν τηλέφωνο τον κόσμο και αφού επικαλούνται διάφορα ζητήματα, κυρίως ασθένειες που αφορούν παιδιά, λένε στους πολίτες να τους αναφέρουν το χρηματικό ποσό που θα ήθελαν να προσφέρουν, για να τους ετοιμάσουν τάχα την απόδειξη και θα περάσουν από το σπίτι τους για να εισπράξουν», ανάφερε ο πρόεδρος του ΠΣΣΕ, Σταύρος Ολύμπιος στον «Φιλελεύθερο».

«Αυτό το φαινόμενο», συνέχισε, «δυστυχώς δεν σταματά πουθενά και υπάρχουν περιπτώσεις κατά τις οποίες εμείς ως Συμβούλιο ενημερωθήκαμε από πολίτες, διερευνήσαμε την υπόθεση και ανακαλύψαμε ότι επρόκειτο για απάτη αφού οι «σύνδεσμοι» που υποτίθεται έκαναν τον έρανο δεν ήταν εγγεγραμμένοι και εγκριμένοι από πουθενά».

Επίσης ο κ. Ολύμπιος αναφέρει ότι, «Δυστυχώς η νομοθεσία επιτρέπει σε κάποιες περιπτώσεις τους εράνους μέσω τηλεφώνου. Αυτό το «παραμυθάκι» το εκμεταλλεύονται ορισμένοι, οι οποίοι αρχίζουν να παίρνουν τηλέφωνα τον κόσμο και να τον εξαπατούν».

«Το χειρότερο είναι ότι δεν είναι εύκολο να διωχθούν αυτοί οι άνθρωποι, διότι βάσει νόμου θα πρέπει η Αστυνομία να τους πιάσει εν ώρα δράσης. Αντιλαμβάνεστε ότι η Αστυνομία δεν μπορεί να βρίσκεται μέσα στα σπίτια του κόσμου και όσες φορές ενημερώσαμε εμείς, οι αστυνομικοί δεν ήταν δυνατό να τους εντοπίσουν εκ των υστέρων», υπογράμμισε.

«Οι πολίτες θα ήταν πιο σωστό να μην ανταποκρίνονται σε τέτοιου είδους εράνους, εάν δεν γνωρίζουν τον Σύνδεσμο και τα άτομα που τους καλούν. Είναι πολύ εύκολο να εξαπατηθεί κάποιος», τονίζει ο Πρόεδρος του ΠΣΣΕ.

Καταλήγοντας, ο κ. Ολύμπιος αναφέρθηκε στην νομοθεσία που διέπει εράνους λέγοντας ότι, «Ο νόμος έχει τροποποιηθεί, έχει βελτιωθεί σημαντικά, αλλά θεωρώ ότι θα πρέπει σε κάποια στιγμή πολύ σύντομα να προχωρήσουμε σε γενικότερη τροποποίηση του, ώστε να γίνει πιο αυστηρός και να περιλαμβάνει και αυτές τις περιπτώσεις». 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Το θετικό κλίμα δεν αρκεί - Οι τρεις εκκρεμότητες Χριστοδουλίδη και η δύσκολη αποστολή της Ολγκίν - Τι αναμένεται από τις επαφές με την απεσταλμένη του ΟΗΕ

Κυπριακό: Το θετικό κλίμα δεν αρκεί - Οι τρεις εκκρεμότητες Χριστοδουλίδη και η δύσκολη αποστολή της Ολγκίν - Τι αναμένεται από τις επαφές με την απεσταλμένη του ΟΗΕ

Η νέα κινητικότητα γύρω από το Κυπριακό δημιουργεί ένα παράθυρο για επανεξέταση των δυνατοτήτων συνεννόησης μεταξύ των δύο πλευρών, χωρίς όμως να έχουν μέχρι στιγμής διαμορφωθεί οι προϋποθέσεις, για την επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων. Η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Τουφάν Ερχιουρμάν, στις 27 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα, αλλά ολοκληρώθηκε χωρίς κοινό ανακοινωθέν και χωρίς δημοσιοποίηση συγκεκριμένων αποτελεσμάτων.

BEST OF TOTHEMAONLINE