Υπουργός Δικαιοσύνης: «Καθόλου παρεμβατικός, αλλά συμβουλευτικός ο ρόλος του Ελεγκτικού Συμβουλίου»
Καθόλου παρεμβατικός αλλά συμβουλευτικός και υποστηρικτικός θα είναι ο ρόλος του Ελεγκτικού Συμβουλίου, τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης.
Οι αρχές «τελείωσαν» άλλους 10.000 δημοσίους υπαλλήλους με την κατηγορία της διασύνδεσης με τον Φετουλάχ Γκιουλέν, μεταξύ των οποίων χιλιάδες ακαδημαϊκοί και εκπαιδευτικοί.
Παράλληλα, με διάταγμα που δημοσιεύτηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου, ο Ερντογάν έκλεισε άλλα 15 μέσα ενημέρωσης (στη συντριπτική τους πλειοψηφία μετέδιδαν στην νοτιοανατολική Τουρκία) ενώ καταργήθηκαν οι εκλογές για την επιλογή των πρυτάνεων στα πανεπιστήμια.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, πάνω από 37.000 έχουν συλληφθεί και πάνω από 100.000 υπάλληλοι του δημοσίου ή του κρατικού μηχανισμού έχουν αποπεμφθεί από τις δουλειές τους στην Τουρκία μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα.
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις