Νέα συνάντηση Αναστασιάδη - Ακιντζί και καθορισμός χώρου συζήτησης εδαφικού

Νέα συνάντηση Αναστασιάδη - Ακιντζί και καθορισμός χώρου συζήτησης εδαφικού

Νέα συνάντηση θα έχουν στις 6:30 το απόγευμα της Τετάρτης (26/10) ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί στο πλαίσιο του εντατικοποιημένου διαλόγου για επίλυση του Κυπριακού.

Στην απογευματινή συνάντηση ενδέχεται να καθοριστεί ο χώρος στο εξωτερικό, στον οποίο θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση για το εδαφικό, όπως είχε αναφέρει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης κατά την επιστροφή του από τις συνομιλίες στο Προεδρικό Μέγαρο τη Δευτέρα.

Στην τελευταία τους συνάντηση, οι ηγέτες είχαν συζητήσει λεπτομέρειες ή τρόπους εφαρμογής των διαφόρων είτε ελευθεριών είτε δικαιωμάτων και υπήρξε, σύμφωνα με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, μια σχετική πρόοδος που χρειάζεται περαιτέρω συζήτηση.

Ερωτηθείς σχετικά, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε δηλώσει πως η ημερομηνία της διεξαγωγής της συνάντησης για το εδαφικό θα είναι μεταξύ 7 με 11 Νοεμβρίου και μάλλον θα πραγματοποιηθεί στην Ελβετία.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Σε κρίσιμο σημείο οι πύραυλοι αναχαίτισης του Ισραήλ – Ο Τραμπ καλεί κι άλλες χώρες να «προστατεύσουν» τα Στενά του Ορμούζ

LIVE: Σε κρίσιμο σημείο οι πύραυλοι αναχαίτισης του Ισραήλ – Ο Τραμπ καλεί κι άλλες χώρες να «προστατεύσουν» τα Στενά του Ορμούζ

Με νέους βομβαρδισμούς για… πλάκα στο νησί του Ιράν Χαργκ απείλησε ο Ντόναλντ Τραμπ, ένα 24ωρο μετά τις αμερικανικές επιθέσεις που έπληξαν στρατιωτικούς στόχους στο στρατηγικής σημασίας νησί και ενώ ο πόλεμος εισέρχεται στην 16η μέρα του. «Όχι» Τραμπ σε έναρξη συνομιλιών για τερματισμό του πολέμου - Ισραήλ και Λίβανος θα πραγματοποιήσουν συνομιλίες σε Παρίσι ή Κύπρο - «Πολλές χώρες θα στείλουν πολεμικά πλοία στα Στενά του Ορμούζ» λέει ο Τραμπ.

BEST OF TOTHEMAONLINE