ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ στο Reuters: «Η πολιτική της Κλίντον στη Συρία θα οδηγήσει σε Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο»

Τραμπ στο Reuters: «Η πολιτική της Κλίντον στη Συρία θα οδηγήσει σε Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο»

​Ο υποψήφιος των ρεπουμπλικανών για την Προεδρία των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε χθες ότι το σχέδιο της δημοκρατικής υποψήφιας Χίλαρι Κλίντον για τη Συρία θα "οδηγήσει στον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο", λόγω της πιθανότητας στρατιωτικής σύγκρουσης με τη Ρωσία, που φέρει πυρηνικά όπλα.

Σε αποκλειστική συνέντευξη στο πρακτορείο Reuters, ο Τραμπ είπε ότι η προσπάθεια να ηττηθεί το Ισλαμικό Κράτος είναι πιο σημαντική από το να πεισθεί ο Σύρος Πρόεδρος Μπασάρ αλ Ασαντ να εγκαταλείψει την εξουσία, καταρρίπτοντας με τον ισχυρισμό του έναν μακροχρόνιο στόχο της αμερικανικής πολιτικής.

Ο Τραμπ εξέφρασε την απορία πώς θα μπορούσε η Κλίντον να διαπραγματευθεί με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν μετά την δαιμονοποίησή του από εκείνην, όπως είπε και επέρριψε ευθύνες στον Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα για την διολίσθηση των αμερικανικών σχέσεων με τις Φιλιππίνες υπό τον νέο τους Πρόεδρο Ροντρίγκο Ντουτέρτε.

Εξέφρασε ακόμη παράπονα για την έλλειψη υποστήριξης από το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα στην προεκλογική του εκστρατεία, και είπε ότι θα μπορούσε να κερδίσει τις εκλογές εύκολα αν τον υποστήριζαν τα στελέχη του κόμματος. "Αν είχαμε κομματική ενότητα, δεν θα μπορούσαμε να χάσουμε αυτές τις εκλογές στη Χίλαρι Κλίντον", είπε.

Για τον πόλεμο στη Συρία, ο Τραμπ είπε ότι η Κλίντον θα παρασύρει τις Ηνωμένες Πολιτείες σε έναν παγκόσμιο πόλεμο με μια πιο επιθετική πολιτική της προς τη λύση του πολέμου.  "Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να εστιαστούμε στον ISIS", είπε, χρησιμοποιώντας μια ονομασία του Ισλαμικού Κράτους. "Δεν θα πρέπει να εστιαζόμαστε στη Συρία", είπε ο Τραμπ στην πόλη Ντοράλ της Φλόριντα που φέρει το  όνομά του(Trump National Doral).

"Θα καταλήξουμε σε Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο για τη Συρία αν ακούσουμε τη Χίλαρι Κλίντον. Δεν πολεμάς τη Συρία πια, πολεμάς τη Συρία, τη Ρωσία και το Ιράν, εντάξει; Η Ρωσία είναι πυρηνική χώρα, αλλά μια χώρα όπου τα πυρηνικά δουλεύουν, σε σχέση με άλλες χώρες που απλώς μιλάνε" (για κατοχή πυρηνικών), πρόσθεσε.

Το προεκλογικό γραφείο της Κλίντον απέρριψε την κριτική, τονίζοντας ότι και ρεπουμπλικάνοι και δημοκρατικοί ειδικοί σε θέματα εθνικής ασφάλειας έχουν καταδικάσει τον Τραμπ ως ακατάλληλο για το προεδρικό αξίωμα. "Για άλλη μια φορά, παπαγαλίζει τα σημεία ομιλίας του Πούτιν και παίζει με τους φόβους των Αμερικανών, ενώ συγχρόνως αρνείται να παραθέσει οποιοδήποτε δικό του σχέδιο για την ήττα του (Ισλαμικού Κράτους) ή την ελάφρυνση των ανθρωπιστικών βασάνων στη Συρία", είπε ο εκπρόσωπος της Κλίντον Τζέσι Λέριτς σε δήλωσή του.

Σχετικά με τη Ρωσία, ο Τραμπ άσκησε εκ νέου κριτική στους χειρισμούς της Κλίντον για τις αμερικανορωσικές σχέσεις όσο εκείνη ήταν υπουργός Εξωτερικών και είπε ότι η σκληρή κριτική της για τον Πούτιν εγείρει ερωτήματα για το "πώς θα μπορέσει να επιστρέψει και να διαπραγματευτεί με αυτόν τον άνθρωπο τον οποίο έχει εμφανίσει ως τόσο απόλυτα κακό" αν κερδίσει τις εκλογές.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Τις ευχές του σε όλους τους πολίτες ενόψει της Ανάστασης και του Πάσχα έδωσε σε τηλεοπτικό πασχαλινό μήνυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top