ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το μήνυμα Αβέρωφ σε συζήτηση της Μόνιμης Επιτροπής για την Ειρήνη και τη Διεθνή Ασφάλεια

Το μήνυμα Αβέρωφ σε συζήτηση της Μόνιμης Επιτροπής για την Ειρήνη και τη Διεθνή Ασφάλεια

Ο επικεφαλής της κυπριακής αντιπροσωπείας, στη 135η Συνέλευση της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης, βουλευτής Αβέρωφ Νεοφύτου, συμμετείχε σήμερα σε συζήτηση της Μόνιμης Επιτροπής για την Ειρήνη και τη Διεθνή Ασφάλεια, με θέμα «Ο ρόλος των Κοινοβουλίων στην πρόληψη εξωτερικών παρεμβάσεων στις εσωτερικές υποθέσεις κυρίαρχων κρατών».

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, στην ομιλία του ο κ. Νεοφύτου σημείωσε αρχικά, ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας στηρίζει πλήρως την υιοθέτηση του σχετικού ψηφίσματος κατά την επόμενη Συνέλευση της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης.

Υποστήριξε ταυτόχρονα, ότι μέσω της ενίσχυσης τόσο του νομοθετικού ρόλου των εθνικών κοινοβουλίων όσο και του ρόλου τους να ασκούν έλεγχο στην εκτελεστική εξουσία, τα κοινοβουλευτικά σώματα κάθε χώρας έχουν τη δυνατότητα να υποβοηθούν και να προάγουν την υλοποίηση των διεθνών δεσμεύσεων που έχουν αναλάβει οι αντίστοιχες κυβερνήσεις τους όσον αφορά στην αρχή της μη επέμβασης.

Ο Κύπριος βουλευτής υπογράμμισε ότι ως οι εκπρόσωποι των συμφερόντων των πολιτών, οι βουλευτές μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο, ιδιαίτερα στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και θεμελιωδών ελευθεριών τους, μέσω της διατήρησης συνθηκών ειρήνης και ασφάλειας.

Το υπό αναφορά ψήφισμα, συνέχισε ο κ. Νεοφύτου, πρέπει να βασίζεται στην αρχή πως οποιαδήποτε εξωτερική παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις κυριάρχων κρατών, η οποία βρίσκεται σε αντίθεση με τον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ, υπονομεύει την παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια και θέτει σε κίνδυνο τη δημοκρατία και την ευημερία των λαών.

Ως εκ τούτου, κατέληξε ο κ. Νεοφύτου, καθίσταται απαραίτητο ως βουλευτές, να διασφαλίσουμε ότι το εν λόγω ψήφισμα αντανακλά τα σχετικά κεφάλαια του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ, στοχευμένα και χωρίς αποκλίσεις.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλο Σάββατο: Το τέλος των Παθών – Τα μεσάνυχτα η Ανάσταση του Κυρίου

Άγιος Φως: Θαύμα ή τελετή - Θεολόγος εξηγεί στο «Τ»

Σε «έξαρση» ο παρβοϊός πανευρωπαϊκά: Πρέπει να ανησυχούμε; Τι είναι και ποια τα συμπτώματα - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Ήρθε Πάσχα, κατεβαίνω… χωριό – Ψήνουν σούβλες και παίζουν παραδοσιακά παιχνίδια – Δείτε εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο

Η σκηνή της Ανάστασης του «Ιησού από τη Ναζαρέτ» που κόπηκε στο μοντάζ - Η εξήγηση του Φράνκο Τζεφιρέλι - Δείτε βίντεο

Φειδίας Παναγιώτου: Το βίντεο με τον ιερέα πατέρα του να φέρνει το μήνυμα της Πρώτης Ανάστασης – Το στοίχημα για το «εκατοστάρι»



ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

Την αταλάντευτη θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας για λύση που θα κινείται απολύτως μέσα στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα και με πεδίο εκκίνησης των συνομιλιών το σημείο ωρίμανσης στο Κρανς Μοντανά, υπογράμμισε ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Κωνσταντίνος Κόμπος, σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top