ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περδίκης: «Tο Κυπριακό να φύγει από τα στενά πλαίσια των Αγγλοαμερικανών»

Περδίκης: «Tο Κυπριακό να φύγει από τα στενά πλαίσια των Αγγλοαμερικανών»

O Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών Γιώργος Περδίκης κάλεσε την Κυβέρνηση και τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να επιδιώξει την εμπλοκή όλων των μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας στις διαδικασίες επίλυσης του Κυπριακού.

Θα πρέπει, ανέφερε σε δηλώσεις του στη Βουλή, «το Κυπριακό να φύγει από τα στενά πλαίσια των Αγγλοαμερικανών και να δοθεί η δυνατότητα στο σύνολο των μελών του ΣΑ να εμπλακούν στην επίλυση του Κυπριακού, ιδιαίτερα στον τομέα της ασφάλειας και των εγγυήσεων».

Συνεπώς, πρόσθεσε, «θεωρούμε κάθε ενέργεια προς αυτή την κατεύθυνση ότι είναι θετική, την επιβραβεύουμε και την ενισχύουμε κατά τη διάρκεια των συναντήσεών μας με πρέσβεις από τις χώρες αυτές και με αξιωματούχους».

Όπως ανέφερε, υπάρχει το ενδιαφέρον από τις χώρες μέλη του ΣΑ και την ΕΕ και πρέπει να αξιοποιηθεί.

Την ίδια ώρα, είπε ότι πρέπει να υπάρξει πλήρης και ολοκληρωμένη συζήτηση των επιδιώξεων της ε/κ πλευράς στο εδαφικό, στο Εθνικό Συμβούλιο.

«Οσον αφορά το εδαφικό η παρέμβαση του Αρχιεπισκόπου δίνει ένα μέτρο των δυνατοτήτων που έχουμε σαν ε/κ κοινότητα. Ότι οφείλουμε να συζητήσουμε σοβαρά μεταξύ μας ποιες είναι οι επιδιώξεις μας στις διαπραγματεύσεις για το εδαφικό, όλοι μαζί σε μια πλήρη και ολοκληρωμένη συζήτηση στο Εθνικό Συμβούλιο, όπου να μπουν οι παράμετροι των επιδιώξεων της ε/κ πλευράς σε ό,τι αφορά το εδαφικό, όπου φαίνεται ότι η στάση των Τ/κ έχει σκληρύνει σε σχέση με τις πρόνοιες του Σχεδίου Ανάν το 2004», δήλωσε.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλο Σάββατο: Το τέλος των Παθών – Τα μεσάνυχτα η Ανάσταση του Κυρίου

Άγιος Φως: Θαύμα ή τελετή - Θεολόγος εξηγεί στο «Τ»

Σε «έξαρση» ο παρβοϊός πανευρωπαϊκά: Πρέπει να ανησυχούμε; Τι είναι και ποια τα συμπτώματα - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Ήρθε Πάσχα, κατεβαίνω… χωριό – Ψήνουν σούβλες και παίζουν παραδοσιακά παιχνίδια – Δείτε εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο

Eurovision 2024: Η θέση της Κύπρου και της Ελλάδας στα προγνωστικά του televoting



LIVE: Δείτε τη λειτουργία της Πρώτης Ανάστασης ζωντανά από το Μετόχι Ιεράς Μονής Κύκκου

LIVE: Δείτε τη λειτουργία της Πρώτης Ανάστασης ζωντανά από το Μετόχι Ιεράς Μονής Κύκκου

Το Μεγάλο Σάββατο το πρωί, γίνεται η λεγόμενη Πρώτη Ανάσταση, δηλαδή το προανάκρουσμα της Αναστάσεως που μεταδίδουν οι ύμνοι και της προσμονής της λυτρώσεως όλης της κτίσεως από την φθορά και τον θάνατο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top