ΠτΔ: Έτοιμος να διευκολύνει τη διαδικασία στο Κυπριακό ο ΓΓ του ΟΗΕ

ΠτΔ: Έτοιμος να διευκολύνει τη διαδικασία στο Κυπριακό ο ΓΓ του ΟΗΕ

Ο ΓΓ του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, εξέφρασε την πρόθεση του να προχωρήσει σε οποιαδήποτε διαβήματα για να διευκολύνει τη διαδικασία στο Κυπριακό, συνεπώς εναπομένει να δούμε την καλή θέληση της άλλης πλευράς, ανέφερε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Σε δηλώσεις του στο περιθώριο αποκαλυπτηρίων Μνημείου για τα Οκτωβριανά, στο Πισσούρι, και ερωτηθείς για τη χθεσινή τηλεφωνική επικοινωνία του με τον ΓΓ του ΟΗΕ, Πρόεδρος Αναστιασιάδης είπε πως αυτή "περιστράφηκε στη μέχρι σήμερα πρόοδο, αλλά και στην προοπτική που προδιαγράφεται στις ακολουθούσες συνομιλίες κάπου στην Ελβετία και που αφορούν βεβαίως ένα από τα σημαντικότερα των θεμάτων των εδαφικό που έχει απόλυτη σχέση και με το περιουσιακό".

Εξέφρασε παράλληλα την πρόθεση του ΓΓ του ΟΗΕ "να είναι οποτεδήποτε στη διάθεση μας, να προχωρήσει σε οποιαδήποτε διαβήματα, προκειμένου να διευκολύνει και, συνεπώς, αυτό που εναπομένει είναι να δούμε την καλή θέληση και της άλλης πλευράς".

Σε ερώτηση αν έχει οριστικοποιηθεί για τις 7 με 11 Νοεμβρίου η συνάντηση για το Εδαφικό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι θα ανακοινωθεί.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Στο Προεδρικό τη Δευτέρα η Μέτσολα – Στην ατζέντα η Κυπριακή Προεδρία της ΕΕ, ασφάλεια, ενέργεια και μεταναστευτικό

Στο Προεδρικό τη Δευτέρα η Μέτσολα – Στην ατζέντα η Κυπριακή Προεδρία της ΕΕ, ασφάλεια, ενέργεια και μεταναστευτικό

H πραγματοποίηση της Διάσκεψης των Προέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο, την 1η Δεκεμβρίου 2025, αποτελεί μια στιγμή ιδιαίτερης πολιτικής σημασίας για τη χώρα μας, καθώς εντάσσεται στην τελική προετοιμασία ενόψει της ανάληψης της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ το 2026 και σηματοδοτεί την αναγνώριση του ρόλου και της συμβολής της Κυπριακής Δημοκρατίας στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα.

BEST OF TOTHEMAONLINE