ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Χάλασε» την συσκευή άλκοτεστ – Οδηγούσε με 113mg αλκοόλης στο αίμα του

«Χάλασε» την συσκευή άλκοτεστ – Οδηγούσε με 113mg αλκοόλης στο αίμα του

Καταγγέλθηκαν 218 οδηγοί, με επτά από αυτούς να την βγάζουν τελικά στο Τμήμα μετά από ελέγχους της τροχαίας τα ξημερώματα Σαββάτου (22/10).

Από τον Κύπριο οδηγό, ο οποίος δεν υπακούει στον κώδικα οδικής κυκλοφορίας, απουσιάζει η οδική  συνείδηση και η αμυντική οδήγηση, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο υπεύθυνος της τροχαίας Λεμεσού, Μιχάλης Μιχαήλ, με αφορμή τα αποτελέσματα εκστρατείας που διενεργήθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας για πρόληψη των θανατηφόρων και σοβαρών τροχαίων δυστυχημάτων.
 
Συγκεκριμένα, από τους ελέγχους που διήρκεσαν από τις 20:00 το βράδυ της Παρασκευής μέχρι τις 5 τα ξημερώματα του Σαββάτου, προέκυψαν 32 καταγγελίες για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, με επτά από αυτές να αφορούν νεαρά πρόσωπα, τα οποία συνελήφθησαν αφού το όριο αλκοόλης στις συγκεκριμένες περιπτώσεις είναι 9mg αντί 22mg. Ένα επίσης άτομο συνελήφθη για μη ικανοποιητικό δείγμα, έχοντας στον προκαταρκτικό έλεγχο 113mg αλκοόλης στο αίμα του.  
 
Κατασχέθηκαν επίσης 20 αυτοκίνητα και δυο μοτοσικλέτες, οι οδηγοί των οποίων βρίσκονταν υπό την επήρεια αλκοόλ, ενώ έγιναν παρατηρήσεις σε έξι οδηγούς οι οποίοι αν και αρχικά είχαν περισσότερη αλκοόλη στο αίμα τους, στον τελικό έλεγχο αλκοόλης βρίσκονταν εντός των επιτρεπτών ορίων.
 
Επιπρόσθετα, συνέχισε ο κ.Μιχαήλ, συνελήφθησαν τρεις μοτοσικλετιστές που οδηγούσαν χωρίς πιστοποιητικά ασφάλειας ενώ ένας τέταρτος δεν είχε άδεια οδηγού και βρισκόταν και αυτός υπό την επήρεια αλκοόλ.
 
Κατασχέθηκαν επίσης τέσσερις μεγάλου κυβισμού μοτοσικλέτες και τρία μοτοποδήλατα, για διάφορα άλλα τροχαία αδικήματα, ενώ συνολικά οι καταγγελίες οδηγών έφθασαν τις 218, τα οχήματα που ελέγχθηκαν τα 255 και οι μοτοσικλέτες τις 26.

Ο υπεύθυνος της τροχαίας Λεμεσού διαμήνυσε πως οι εκστρατείες θα συνεχιστούν σε μια προσπάθεια οι οδηγοί να αντιληφθούν πως πρέπει να εφαρμόζουν τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας.

  

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο 30χρονος Ευτύχιος Χαρίτου μετά από τροχαίο στη Λεμεσό

Στο «περίμενε» για το επίδομα διακίνησης αρκετά ΑμεΑ: Ο λόγος που δεν το λαμβάνουν - Τα ποσά και όσα ισχύουν

Πόσες θερμίδες έχουν τα αγαπημένα μας Πασχαλινά φαγητά - Από τη νηστεία στην υπερκατανάλωση

Με συννεφιά και καταιγίδες η Δευτέρα του Πάσχα - Όσα περιλαμβάνει το καιρικού «μενού»

Τα πιο παράξενα Πασχαλινά έθιμα στον κόσμο, που δεν πρόκειται να σου περάσουν από το μυαλό - Άνθρωποι σκελετοί και παιδιά ζητιάνοι

Ραγίζουν καρδιές οι φίλοι του 30χρονου Ευτύχιου που έσβησε σε τροχαίο - «Σε περιμένει η μητέρα σου, πας να την βρεις πολύ γρήγορα»



Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Επαφές στην Κύπρο θα έχει αυτή την εβδομάδα η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, στο πλαίσιο της αποστολής της για αναζήτηση κοινού εδάφους μεταξύ των μερών, στο πλαίσιο των προσπαθειών για επίλυση του Κυπριακού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top