Μήνυμα συμπαράστασης ΠτΔ σε Σουηδία: «Ανούσιες, βίαιες πράξεις όπως αυτή δεν έχουν θέση στις κοινωνίες μας»
Συντετριμμένος από τα τραγικά γεγονότα στο Örebro της Σουηδίας δηλώνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.
Η βουλευτής του ΑΚΕΛ Ειρήνη Χαραλαμπίδου, αναφορικά με το θέμα των συμβολαιων των τριών μελών της Αρχής, υπέβαλε σχετικό ερώτημα μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου, και επιχειρεί να λάβει απαντήσεις που δεν έλαβε την Τετάρτη (19/10) στην Επιτροπή Οικονομικών.
Το ερώτημα ήταν σχετικά με το μέλλον της Αναθεωρητικής Αρχής Προσφύγων καθώς με την έναρξη λειτουργίας του Διοικητικού Δικαστηρίου έμεινε χωρίς αντικείμενο εργασίας.
Η βουλευτής του ΑΚΕΛ, σε σχετική επιστολή της, ζητά την κατάθεση των συμβολαίων στην Βουλή αλλά και την ενημέρωση για το πώς σκοπεύει η κυβέρνηση να ενεργήσει για να μην καταβάλλει στο κράτος άσκοπα τις υψηλές μισθοδοσίες που προβλέπουν τα συμβόλαια των μελών της Αρχής, τα οποία λήγουν τον Ιούλιο του 2019.
Επίσης διερωτάται, αν με κάποιο τρόπο καλύψουν τον χρόνο τους έτσι ώστε να μην υπάρξει άσκοπη εκμετάλλευση του χρόνου για να δικαιολογήσουν την παραμονή τους μέχρι την λήξη των συμβολαίων του.
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις