Τα λένε εκ νέου Αναστασιάδης και Ακιντζί - Σημαντική πρόοδος σε διάφορα ζητήματα

Τα λένε εκ νέου Αναστασιάδης και Ακιντζί - Σημαντική πρόοδος σε διάφορα ζητήματα

Νέα συνάντηση έχουν την Κυριακή (16/10) ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, στο πλαίσιο του εντατικοποιημένου διαλόγου για επίλυση του Κυπριακού.

Μετά την ολοκλήρωση της τελευταίας συνάντησή τους την Παρασκευή, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, επιστρέφοντας στο Προεδρικό Μέγαρο από το χώρο συνάντησης, το παλαιό αεροδρόμιο Λευκωσίας, έκανε λόγο για επίτευξη συμφωνίας και σημαντικής προόδου στα θέματα που συζητήθηκαν.

Συγκεκριμένα, είπε ότι συζητήθηκαν τα θέματα του λεγόμενου effective participation, δηλαδή της αποτελεσματικής συμμετοχής, και του τρόπου λήψεως αποφάσεων στις διάφορες επιτροπές όπως επίσης και οι ποσοστώσεις..

Είπε επίσης ότι συζητήθηκε το θέμα της Μεικτής Επιτροπής της ΕΕ και ο τρόπος λήψεως αποφάσεων, καθώς επίσης και τα «θέματα που άπτονται της σύνθεσης και λειτουργίας της Αστυνομίας σε ομοσπονδιακό και σε επίπεδο συνιστωσών πολιτειών», κάνοντας λόγο για την ύπαρξη συμφωνίας.

Ανέφερε ότι «παραμένουν κάποιες επιμέρους πτυχές που παραπέμφθηκαν στους διαπραγματευτές προκειμένου να υπάρξει μια ολική συμφωνία στα όσα έχω αναφέρει».

Από ΚΥΠΕ 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Η Γενεύη δεν θα είναι το τέλος του δρόμου για το κυπριακό- Πανέτοιμη η Λευκωσία για όλα τα σενάρια- Τηλεφωνική επικοινωνία Χριστοδουλίδη, με τον ΓΓ των ΗΕ

Η Γενεύη δεν θα είναι το τέλος του δρόμου για το κυπριακό- Πανέτοιμη η Λευκωσία για όλα τα σενάρια- Τηλεφωνική επικοινωνία Χριστοδουλίδη, με τον ΓΓ των ΗΕ

Τη θέση ότι η Λευκωσία είναι πανέτοιμη για όλα τα σενάρια, για όλες τις ενδεχόμενες και μη εκπλήξεις εξέφρασε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης στα πλαίσια της διακαναλικής συνέντευξης που παραχώρησε το βράδυ της Τετάρτης, στους πέντε μεγάλους τηλεοπτικούς σταθμούς.

BEST OF TOTHEMAONLINE