Τρεις συλλήψεις στο Κάνσας – Σχεδίαζαν επίθεση με στόχο Σομαλούς

Τρεις συλλήψεις στο Κάνσας – Σχεδίαζαν επίθεση με στόχο Σομαλούς

Οι αρχές του Κάνσας συνέλαβαν την Παρασκευή (14/10) τρεις άνδρες τους οποίους κατηγορούν ότι συνωμοτούσαν με σκοπό τη διάπραξη μιας βομβιστικής επίθεσης.

Ως στόχο φέρεται ότι είχαν κτίριο όπου ζούσαν 120 άνθρωποι, ανάμεσά τους δεκάδες μουσουλμάνοι μετανάστες από τη Σομαλία, οι οποίοι χρησιμοποιούσαν ένα από τα διαμερίσματα ως τζαμί, ανακοίνωσαν οι ομοσπονδιακές αρχές των ΗΠΑ.

Οι τρεις άνδρες, ο Κέρτις Άλεν, 49 ετών, ο Γκάβιν Ράιτ, 49, και ο Πάτρικ Γιουτζίν Στάιν, 47, κατηγορούνται για συνωμοσία με σκοπό τη χρήση ενός όπλου μαζικής καταστροφής στο Γκάρντεν Σίτι του Κάνσας, ανέφερε ο Τομ Μπιλ, υπηρεσιακός ομοσπονδιακός εισαγγελέας της Περιφέρειας του Κάνσας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Ουίτσιτα.

Σύμφωνα με τις αρχές, οι κατηγορούμενοι είναι μέλη παραστρατιωτικής οργάνωσης.

Οι ομοσπονδιακές, οι πολιτειακές και οι τοπικές αρχές διεξήγαγαν έρευνα σχετικά με το σχέδιο των τριών επί οκτώ μήνες, καθώς οι ύποπτοι έκαναν κατόπτευση των πιθανών στόχων τους, συγκέντρωναν οπλισμό και εκρηκτικές ύλες και συνέτασσαν ένα μανιφέστο που θα δημοσιευόταν μετά την επίθεση, σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ η έρευνα έγινε στο πλαίσιο μιας ευρύτερης δράσης για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και επικεντρώθηκε σε παραστρατιωτικές οργανώσεις του νοτιοδυτικού Κάνσας. Σύμφωνα με ένα έγγραφο του Ομοσπονδιακού Γραφείου Έρευνας (FBI) τα μέλη των οργανώσεων αυτών τρέφουν αντικυβερνητικές, αντιμουσουλμανικές και αντιμεταναστευτικές πεποιθήσεις.

Το FBI αξιοποίησε έναν πληροφοριοδότη που συμμετείχε σε συγκεντρώσεις μιας παραστρατιωτικής οργάνωσης, της Δύναμης Ασφάλειας του Κάνσας, για να συγκεντρώσει στοιχεία. Οι τρεις κατηγορούμενοι ήταν μέλη μιας μικρότερης οργάνωσης, που αυτοαποκαλείται οι Σταυροφόροι, σύμφωνα με το κατηγορητήριο. Και οι τρεις κατηγορούμενοι είναι λευκοί, σύμφωνα με στοιχεία από τη φυλακή της Κομητείας Σέτζγουικ, όπου έχουν προφυλακιστεί.

Αφού εξέτασαν στόχους όπως εκκλησίες που βοηθούσαν Σομαλούς μετανάστες ή δημόσιους λειτουργούς, οι ύποπτοι κατέληξαν στο κτίριο στο Γκάρντεν Σίτι. Σχεδίαζαν να τοποθετήσουν οχήματα παγιδευμένα με μεγάλες ποσότητες εκρηκτικών στις τέσσερις γωνίες της πολυκατοικίας, σύμφωνα με εισαγγελείς.

Οι τρεις κατηγορούμενοι δεν έχουν ακόμη συνήγορο και θα οδηγηθούν ενώπιον δικαστή για να τους απαγγελθούν επίσημα κατηγορίες τη Δευτέρα. 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συνάντηση με γεωπολιτικό βάρος στη Νέα Υόρκη – Τι συζήτησαν Χριστοδουλίδης και Βασιλιάς της Ιορδανίας

Συνάντηση με γεωπολιτικό βάρος στη Νέα Υόρκη – Τι συζήτησαν Χριστοδουλίδης και Βασιλιάς της Ιορδανίας

Οι τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, η περαιτέρω εμβάθυνση των εξαιρετικών σχέσεων Κύπρου και Ιορδανίας, η ενίσχυση της περιφερειακής συνεργασίας και των σχέσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ιορδανίας, καθώς και οι εξελίξεις στο Κυπριακό, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης με τον Βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλλα Β΄, στο περιθώριο της 81ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, στη Νέα Υόρκη.

BEST OF TOTHEMAONLINE