Άσαντ: «Θα ωθήσουμε τους τρομοκράτες πίσω στην Τουρκία»

Άσαντ: «Θα ωθήσουμε τους τρομοκράτες πίσω στην Τουρκία»

Η ανάκτηση του Χαλεπιού από τον έλεγχο των ανταρτών θα αποτελέσει τη αφετηρία για το στρατό της Συρίας να ωθήσει τους "τρομοκράτες" πίσω στη Τουρκία, δήλωσε σε ρωσική εφημερίδα ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ, ο οποίος μιλά για εισβολή της Τουρκίας στη χώρα του.

 

Όπως είπε, η δράση της Τουρκίας στη Συρία αποτελεί εισβολή, πράγμα που αντιτίθεται στο διεθνές δίκαιο. Συμπλήρωσε δε πως ο εμφύλιος της χώρας έχει καταλήξει σε μάχη μεταξύ της Ρωσίας και της Δύσης.

"Θα χρειαστεί να συνεχίσουμε την εκκαθάριση αυτής της περιοχής και να ωθήσουμε τους τρομοκράτες πίσω στη Τουρκία, να γυρίσουν από όπου έχουν έρθει, ή να τους σκοτώσουμε. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή", είπε ο Άσαντ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Komsomolskaya Pravda.

"Από τη στρατιωτική και στρατηγική σκοπιά, δεν θα μπορέσουμε να απομονώσουμε το Μέτωπο Αλ Νόσρα. Αλλά θα αποτελέσει αφετηρία να προχωρήσουμε προς άλλες πόλεις και να τις απελευθερώσουμε από τους τρομοκράτες. Αυτή είναι η σημασία του Χαλεπιού", τόνισε.

Τον τελευταίο μήνα, το Χαλέπι έχει γίνει πεδίο μάχης μεταξύ των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων, των τζιχαντιστών, και αρκετών αντικυβερνητικών ομάδων.

Μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας τον Σεπτέμβριο κατέρρευσε μια εβδομάδα μετά την υπογραφή της, με τις συριακές δυνάμεις να ανανεώνουν τις επιθέσεις τους, δηλώνοντας ότι οι παραβιάσεις της συμφωνίας από μαχητές καθιστούν την κατάπαυση των εχθροπραξιών αδύνατη.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Τα διαχρονικά «κάστρα» των κομμάτων-Τα «γαλάζια προπύργια του ΔΗΣΥ, οι απώλειες του ΑΚΕΛ και η πτώση του ΔΗΚΟ

Τα διαχρονικά «κάστρα» των κομμάτων-Τα «γαλάζια προπύργια του ΔΗΣΥ, οι απώλειες του ΑΚΕΛ και η πτώση του ΔΗΚΟ

Οι βουλευτικές εκλογές της 24ης Μαΐου διεξάγονται σε ένα από τα πιο ρευστά πολιτικά σκηνικά των τελευταίων δεκαετιών στην Κύπρος. Τα παραδοσιακά κομματικά «κάστρα», δηλαδή οι περιοχές όπου τα μεγάλα κόμματα διατηρούσαν επί χρόνια σταθερή επιρροή, φαίνεται να δοκιμάζονται περισσότερο από ποτέ. Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις καταγράφουν έντονη κινητικότητα ψηφοφόρων, αύξηση της επιρροής μικρότερων σχηματισμών και αισθητή φθορά στα ιστορικά ποσοστά των παραδοσιακών κομμάτων.

BEST OF TOTHEMAONLINE