Πτώση τιμών των κατοικιών στην Κύπρο

Πτώση τιμών των κατοικιών στην Κύπρο

Οι τιμές των κατοικιών, στην Κύπρο μειώθηκαν κατά -0,9% σε τριμηνιαία και -8,9% σε ετήσια βάση κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2016, σύμφωνα με σημερινά στοιχεία της Eurostat. Η μείωση αυτή ήταν επίσης η μεγαλύτερη στην ΕΕ και για τις δύο περιόδους.

Εν τω μεταξύ οι τιμές των κατοικιών στη ζώνη του ευρώ αυξήθηκαν κατά 2,9% και κατά 4,0% στην ΕΕ κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2016 σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 2016, οι τιμές των κατοικιών αυξήθηκαν κατά 1,4% στη ζώνη του ευρώ και κατά 1,6% στην ΕΕ κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2016.

Μεταξύ των κρατών μελών για τα οποία υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία, οι υψηλότερες ετήσιες αυξήσεις στις τιμές των κατοικιών κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2016 καταγράφηκαν στην Ουγγαρία και τη Λετονία (αμφότερες κατά + 10,3%), στην Αυστρία (+ 9,0%), το Ηνωμένο Βασίλειο (+ 8,8% ) και τη Σουηδία (+ 8,7%), ενώ μειώσεις παρατηρήθηκαν στην Κύπρο (-8,9%) και την Ιταλία (-1,4%).

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE: Ο εφιάλτης μετά τη φωτιά: Λεηλασίες στα καμένα σπίτια – Ο απολογισμός ...από την πύρινη λαίλαπα

LIVE: Ο εφιάλτης μετά τη φωτιά: Λεηλασίες στα καμένα σπίτια – Ο απολογισμός ...από την πύρινη λαίλαπα

Χωρίς ενεργά μέτωπα φωτιάς ξημέρωσε σήμερα η Λεμεσός, ωστόσο ο φόβος για επικίνδυνες αναζωπυρώσεις παραμένει έντονος. Οι κάτοικοι των πυρόπληκτων κοινοτήτων πέρασαν ακόμη μία νύχτα χωρίς ηλεκτροδότηση και υδροδότηση, την ώρα που καταγράφονται καταγγελίες για πλιάτσικο σε εγκαταλελειμμένα σπίτια και υποστατικά.

BEST OF TOTHEMAONLINE