ΕΛΑΜ: Ζητά να εγγραφεί προς συζήτηση στην Βουλή η παρακολούθηση της διδασκαλίας των λογοτεχνικών κειμένων Τουρκοκυπρίων

ΕΛΑΜ: Ζητά να εγγραφεί προς συζήτηση στην Βουλή η παρακολούθηση της διδασκαλίας των λογοτεχνικών κειμένων Τουρκοκυπρίων

Ο Βουλευτής του ΕΛΑΜ Λίνος Παπαγιάννης δήλωσε ότι ζήτησε όπως εγγραφεί προς συζήτηση στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας και ότι κατέθεσε πρόταση νόμου, η οποία θα δίνει το δικαίωμα στους μαθητές να παρακολουθούν κατά βούληση τη διδασκαλία λογοτεχνικών κειμένων Τ/κ λογοτεχνών.

Ο κ. Παπαγιάννης ανέφερε ότι ζητήθηκε να εγγραφεί προς αυτεπάγγελτη εξέταση των θέμα της υποχρεωτικής διδασκαλίας των κειμένων Τ/κ λογοτεχνών στη Μέση Εκπαίδευση.

Πρόσθεσε ότι θα καταθέσει τροποποίηση του σχετικού νομικού πλαισίου ώστε, οι μαθητές να έχουν δικαίωμα να μην συμμετέχουν στα συγκεκριμένα μαθήματα, όπως γίνεται και το μάθημα των θρησκευτικών.

Διατυπώνοντας τη θέση του Μετώπου, είπε πως το ΕΛΑΜ τάσσεται ενάντια στην υποχρεωτική διδασκαλία αυτών των λογοτεχνημάτων και θεωρεί ότι η Κύπρος χρειάζεται καλλιέργεια του εθνικού φρονήματος και όχι το αντίθετο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πάει Αθήνα και μετά Βερολίνο ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης - «Ουσιαστικής σημασίας η Σύνοδος»

Πάει Αθήνα και μετά Βερολίνο ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης - «Ουσιαστικής σημασίας η Σύνοδος»

Στην Αθήνα, μεταβαίνει αύριο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με την πλειονότητα του Υπουργικού Συμβουλίου για την 3η Διακυβερνητική Σύνοδο ανάμεσα στην Ελλάδα και την Κύπρο.

BEST OF TOTHEMAONLINE