Ο Δήμαρχος Μόρφου επικρίνει δηλώσεις «Υπουργού» κατεχομένων για την πόλη

Ο Δήμαρχος Μόρφου επικρίνει δηλώσεις «Υπουργού» κατεχομένων για την πόλη

Επικρίσεις κατά του «υπουργού» των κατεχομένων Ντουρούστ για τις δηλώσεις του με τις οποίες καλεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να επισκεφθεί την κατεχόμενη πόλη για να δει τις αλλαγές που έγιναν καθώς "η Μόρφου δεν είναι όπως παλιά", διατυπώνει ο Δήμαρχος Μόρφου Χαράλαμπος Πίττας.

"Εμείς τον προσκαλούμε, αν αποδέχεται, να καλέσουμε ξένους ανεξάρτητους παρατηρητές από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών ή και άλλους οργανισμούς, για να διαπιστώσουμε όλοι μαζί το τι έγινε στην κατεχόμενη Μόρφου αυτά τα 42 χρόνια της παράνομης τούρκικης κατοχής της πόλης μας", αναφέρει σε γραπτή δήλωση.

Ο Δήμαρχος αναφέρει ότι οι κατακτητές επιδόθηκαν "στο πλιάτσικο, τη βεβήλωση, τη λεηλασία και την καταστροφή, χάραξαν γραμμές και σύνορα διαχωρισμού των δύο κοινοτήτων, κατέστρεψαν εμπορικά κέντρα και πνεύμονες οικονομικής ανάπτυξης και προόδου, πολιτιστικά κέντρα και στέγασαν στην πόλη παράνομα πανεπιστήμια, καζίνα, οίκους ανοχής και καμπαρέ".

Ο κ. Πίττας τονίζει πως "η Μόρφου ανήκει στους νόμιμους ιδιοκτήτες της και σε κανένα άλλο, ούτε στους χρήστες, ούτε στους παράνομους αγοραστές και σφετεριστές της γης μας."

Από ΚΥΠΕ 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

15 χρόνια από την τραγωδία στο Μαρί – ΠτΔ: «Συγγνώμη εκ μέρους της Πολιτείας για τα λάθη που οδήγησαν στην έκρηξη»

15 χρόνια από την τραγωδία στο Μαρί – ΠτΔ: «Συγγνώμη εκ μέρους της Πολιτείας για τα λάθη που οδήγησαν στην έκρηξη»

Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται από τη φονική έκρηξη στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί, μια τραγωδία που σημάδεψε βαθιά την Κύπρο και κόστισε τη ζωή σε 13 ανθρώπους που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή του καθήκοντος. Κατά το ετήσιο μνημόσυνο των πεσόντων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης τίμησε τη μνήμη τους, υπογραμμίζοντας το χρέος της Πολιτείας να διασφαλίζει την ασφάλεια των πολιτών και ζητώντας συγγνώμη για τα λάθη και τις παραλείψεις που οδήγησαν στην τραγωδία.

BEST OF TOTHEMAONLINE