Αλλάζει η ώρα στις 30 Οκτωβρίου - Ποιος είναι ο «εφευρέτης» της αλλαγής...

Αλλάζει η ώρα στις 30 Οκτωβρίου - Ποιος είναι ο «εφευρέτης» της αλλαγής...

Μία ώρα πίσω τα ρολόγια.

Την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου, στις 30 του μήνα, θα αλλάξει η ώρα και ο δείκτης θα γυρίσει μία ώρα πίσω.

Η ώρα αυτή θα διατηρηθεί έως 26 Μαρτίου 2017, οπότε θα αλλάξει πάλι στη θερινή.

Ο υπεύθυνος για την αλλαγή της ώρας είναι ο Βενιαμίν Φραγκλίνος το 1784. Σε μία επιστολή του που δημοσιεύθηκε σε γαλλική εφημερίδα έκανε την πρόταση οι άνθρωποι να ξυπνούν νωρίτερα το καλοκαίρι και να προσέρχονται στις εργασίες τους μία ώρα νωρίτερα, ώστε να υπάρχει διαθέσιμο περισσότερο φυσικό φως.

Η αλλαγή της ώρας στην χώρα μας καθιερώθηκε το 1973.

newsbeast.gr 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νέα Υόρκη: Η ώρα των απαντήσεων για το Κυπριακό - Χριστοδουλίδης, Γκουτέρες και Ολγκίν στο επίκεντρο των κρίσιμων επαφών

Νέα Υόρκη: Η ώρα των απαντήσεων για το Κυπριακό - Χριστοδουλίδης, Γκουτέρες και Ολγκίν στο επίκεντρο των κρίσιμων επαφών

Στη Νέα Υόρκη μεταφέρεται τις επόμενες ημέρες ένα σημαντικό μέρος της διπλωματικής προσπάθειας για το Κυπριακό, με τις επαφές γύρω από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών να δημιουργούν ένα νέο σκηνικό διαβουλεύσεων. Στο επίκεντρο, βρίσκονται οι συναντήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ και την προσωπική απεσταλμένη του για το Κυπριακό, Μαρία Άνχελα Ολγκίν.