Ο Σμυρνιός φιλόλογος που μισούσε την Κύπρο, κατηγορήθηκε για υπεράσπιση της ομοφυλοφιλίας και αυτοκτόνησε το 1937

Ο Σμυρνιός φιλόλογος που μισούσε την Κύπρο, κατηγορήθηκε για υπεράσπιση της ομοφυλοφιλίας και αυτοκτόνησε το 1937

Ένας νεαρός φιλόλογος το 1922 έγραφε στους φίλους του πως αντιπαθούσε την Κύπρο και τους Κύπριους, και πως από όλη την «άσχημη» Κύπρο, τον ενθουσίαζει μόνο η «καθαρή και ευρωπαϊκή Λεμεσός». Ο λόγος για τον Σμυρνιό Ιωάννη Συκουτρή, το έργο του οποίου κατηγορήθηκε για ομοφυλοφιλικές τάσεις. Ο ίδιος βρέθηκε νεκρός το 1937 στην Κόρινθο. Ο θάνατός του αποδίδεται σε αυτοκτονία με ισχυρή δόση veronal.

Γύρω στα μέσα Οκτωβρίου 1922 ένας νέος με γυαλιά και έντονα τα χαρακτηριστικά της πρώτης ενηλικίωσης, περνάει το κατώφλι της Μητρόπολης στη Λάρνακα και ζητάει συνάντηση με τον Μητροπολίτη Νικόδημο Μυλωνά. Στο χέρι του κρατά μία επιστολή, υπογεγραμμένη από το διευθυντή του Ιεροδιδασκαλείου Γεώργιο Ματσάκη, στην οποία αναγράφονται οι λεπτομέρειες της πρόσληψής του. Πρόκειται για τον Ιωάννη Συκουτρή, έναν από τους κορυφαίους φιλολόγους της εποχής του, παρά το νεαρό της ηλικίας του.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στη Μηχανή του Χρόνου 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Απηύθυνε πρόσκληση στον Ερντογάν ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης - «Δεν είναι η Κύπρος που δεν αναγνωρίζει την Τουρκία»

Απηύθυνε πρόσκληση στον Ερντογάν ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης - «Δεν είναι η Κύπρος που δεν αναγνωρίζει την Τουρκία»

H Γαλλία μπορεί και οφείλει να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο στις προσπάθειες για την επίλυση του Κυπριακού, δηλώνει στην "Le Figaro" ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος σημειώνει ότι αυτό είναι κάτι που συζητά εδώ και καιρό με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν. 

BEST OF TOTHEMAONLINE