Ο Ομπάμα κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τη Φλόριντα λόγω του φονικού τυφώνα Μάθιου

Ο Ομπάμα κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τη Φλόριντα λόγω του φονικού τυφώνα Μάθιου

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε τη Φλόριντα ο Μπάρακ Ομπάμα, με τις ΗΠΑ να ετοιμάζονται για το πέρασμά του.

Οι αρχές κάλεσαν τους πολίτες να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, με περίπου 2 εκατ. πολίτες των παραλιακών περιοχών να απομακρύνονται.

Ο κυκλώνας πέρασε από την Αϊτή και άφησε πίσω του 108 θύματα, ενώ συνολικά τα θύματα στην Καραϊβική ήταν 102.

Ο κυκλώνας ενισχύθηκε σήμερα το πρωί στην κατηγορία 4 καθώς προσεγγίζει τις νοτιοανατολικές ακτές των ΗΠΑ.

Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι ο κυκλώνας «θα ενισχυθεί όταν φθάσει στις Μπαχάμες έως τις ακτές της Φλόριντα» εξήγησε ο κυβερνήτης της Τζόρτζιας, Νέιθαν Ντιλ, σε ένα δελτίο τύπου.

«Συνεπώς, διατάσσω τώρα την υποχρεωτική εκκένωση όλων των περιοχών που βρίσκονται στα ανατολικά του αυτοκινητόδρομου 195», δηλαδή συνολικά 6 κομητειών.

Ο Μάθιου είναι ο ισχυρότερος κυκλώνας στην Καραϊβική μετά τον Φέλιξ που έπληξε την περιοχή το 2007. 

 

Πηγή:www.iefimerida.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Απειλητικό SMS εναντίον του ΠτΔ: Καταζητείται ένα πρόσωπο από τις Αρχές - Τα αδικήματα που διερευνώνται

Απειλητικό SMS εναντίον του ΠτΔ: Καταζητείται ένα πρόσωπο από τις Αρχές - Τα αδικήματα που διερευνώνται

Από την πρώτη στιγμή που δέχθηκε απειλητικό μήνυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ξεκίνησε συντονισμένα η διερεύνηση της απειλής και ως αποτέλεσμα εξασφαλίστηκε μαρτυρία εναντίον συγκεκριμένου προσώπου.

BEST OF TOTHEMAONLINE