Αβέρωφ Νεοφύτου: «Ανοικτό το ενδεχόμενο να μην γίνουν οι δημοτικές εκλογές – Όλα εξαρτώνται από το Κυπριακό»

Αβέρωφ Νεοφύτου: «Ανοικτό το ενδεχόμενο να μην γίνουν οι δημοτικές εκλογές – Όλα εξαρτώνται από το Κυπριακό»

Κανονικά θα προχωρήσει η διεξαγωγή των δημοτικών εκλογών το Δεκέμβριο, εκτός και αν υπάρξει πολιτική συμφωνία για το Κυπριακό το Νοέμβριο, δήλωσε την Τετάρτη (05/10) ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου.

Απαντώντας σε ερώτηση, κατά την επίσκεψη του στο περίπτερο ΠΑΣΥΚΑΦ, στη Λεωφόρο Μακαρίου, σχετικά με τους ψιθύρους που ακούγονται περί αναβολής των δημοτικών εκλογών και αν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο, ο κ. Νεοφύτου είπε: “Δεν υπάρχει, εκτός αν υπάρξει μια πολιτική συμφωνία για το Κυπριακό το Νοέμβρη, θα πάμε σε εκλογές το Δεκέμβρη; Θα δείξει το πράγμα με την εξέλιξη του Κυπριακού”.

Σε άλλη ερώτηση για το πώς προχωρά η προεκλογική εκστρατεία του ΔΗΣΥ, ο κ. Νεοφύτου είπε πως “είναι θέμα των τοπικών κοινωνιών, των υποψηφίων που στηρίξαμε, των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων, να περάσουν τα δικά τους μηνύματα και προγράμματα στη βάση της τοπικής τους κοινωνίας”.

Σε ό,τι αφορά την πρόταση του ΔΗΣΥ να γίνονται ταυτόχρονα οι ευρωεκλογές και οι δημοτικές εκλογές και αν θα συνεχιστεί η προώθηση της πρότασης, ανέφερε ότι η συγκεκριμένη πρόταση τέθηκε εδώ και ένα χρόνο, σημειώνοντας ότι “δεν υπήρξε συναίνεση και προχωρούμε με τις εκλογές κανονικά”.

Από ΚΥΠΕ 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Φτάνει απόψε στην Κύπρο η Ολγκίν – Πότε συναντά Χριστοδουλίδη και Έρχιουρμαν – Το ραντεβού της 9ης Νοεμβρίου

Κυπριακό: Φτάνει απόψε στην Κύπρο η Ολγκίν – Πότε συναντά Χριστοδουλίδη και Έρχιουρμαν – Το ραντεβού της 9ης Νοεμβρίου

Αργά το βράδυ της Πέμπτης αναμένεται να αφιχθεί στην Κύπρο η προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, η οποία αναμένεται να έχει συνάντηση την Παρασκευή με τον Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.

BEST OF TOTHEMAONLINE