Ο πρώτος «Οίκος Channel» της εποχής του Χαλκού ήταν κυπριακός - Στη Λεμεσό το πρώτο εργοστάσιο αρωμάτων

Ο πρώτος «Οίκος Channel» της εποχής του Χαλκού ήταν κυπριακός - Στη Λεμεσό το πρώτο εργοστάσιο αρωμάτων

Η αρχαιότητα ανέκαθεν μύριζε αρώματα. Σύμφωνα με τον Όμηρο, η τέχνη της αρωματοποιείας διδάχθηκε στους ανθρώπους από τους Ολύμπιους θεούς. Δάφνη, λεβάντα, κανέλα, δενδρολίβανο, πεύκο και ελαιόλαδο αποτελούσαν τα κύρια συστατικά δημιουργίας αρωμάτων ήδη από την εποχή του Χαλκού. Οι πρώτες συνταγές και απεικονίσεις δημιουργίας αρωμάτων προέρχονται από τη Μεσόγειο. Μεταξύ των χωρών της μεσογειακής λεκάνης και η Κύπρος, στην οποία ανακαλύφθηκε ένα από τα αρχαιότερα εργοστάσια αρωματοποιείας στη Λεμεσό.

Οι δημιουργίες των Ετεοκύπριων 4.000 χρόνια πριν, οι Ετεοκύπριοι δημιουργούσαν αρώματα τα οποία διέθεταν σε ολόκληρη την Ανατολική Μεσόγειο. Μάλιστα, ο Πλίνιος ο Πρεσβύτερος, στο έργο του Historia Naturalis είναι κατηγορηματικός: «Τα Κυπριακά ήταν τα καλύτερα αρώματα και ήταν πρώτα σε ζήτηση στις αγορές της ανατολικής Μεσογείου. Μετά έρχονταν τα αιγυπτιακά».

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στη Μηχανή του Χρόνου 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συνταξιοδοτικό: «Αγκάθια» και ερωτήματα στο τραπέζι - Τι ζητούν οι κοινωνικοί εταίροι

Συνταξιοδοτικό: «Αγκάθια» και ερωτήματα στο τραπέζι - Τι ζητούν οι κοινωνικοί εταίροι

Καταθέτουν απορίες στο Υπουργείο Εργασίας και ζητούν διευκρινίσεις οι κοινωνικοί εταίροι για τη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση, μετά την παρουσίαση του προσχεδίου του νομοσχεδίου την Τετάρτη. Μιλώντας στο ΚΥΠΕ, εκπρόσωποι των κοινωνικών εταίρων αναφέρθηκαν στα πρώτα κενά που εντοπίζουν από τα όσα μέχρι σήμερα παρουσιάστηκαν, υπογραμμίζοντας, ωστόσο, τη θετική διάθεση για εξεύρεση συγκλίσεων εντός των χρονικών πλαισίων που ορίστηκαν.

BEST OF TOTHEMAONLINE