Τερέζα Μέι: «Την άνοιξη του 2017 αρχίζει η διαδικασία για το Brexit»

Τερέζα Μέι: «Την άνοιξη του 2017 αρχίζει η διαδικασία για το Brexit»

Μάλιστα, βρετανίδα πρωθυπουργός ετοιμάζει και το πρώτο επίσημο βήμα για την αποχώρηση από την Ε.Ε., καταθέτοντας έναν «Μεγάλο Ανακλητικό Νόμο» που θα σπάει νομικά δεσμά με τη Γηραιά Ήπειρο.

Η Βρετανία θα ενεργοποιήσει τη διαδικασία εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση πριν το τέλος του ερχόμενου Μαρτίου, δήλωσε πριν από λίγη ώρα η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, μιλώντας σε εκπομπή του BBC, ουσιαστικά θέτοντας τέλος στις εικασίες για το αν το Λονδίνο θα κινηθεί τελικά προς το Brexit.

Η επίσημη διαδικασία εξόδου, που διέπεται από το Άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισσαβόνας, μπορεί να διαρκέσει έως και δύο χρόνια, κάτι που σημαίνει ότι οι διαπραγματεύσεις μπορεί να διαρκέσουν έως τον Μάρτιο του 2019. Η διάρκεια μπορεί να επεκταθεί, αλλά μόνο με τη σύμφωνη γνώμη και των 27 κρατών-μελών.

Μάλιστα, η κ. Μέι ετοιμάζει και το πρώτο επίσημο βήμα για την αποχώρηση από την Ε.Ε., καταθέτοντας έναν «Μεγάλο Ανακλητικό Νόμο» που θα σπάει νομικά δεσμά με τη Γηραιά Ήπειρο.

Η πρωτοβουλία της κ. Μέι θα ανατρέψει τον ιστορικό νόμο του 1972, που καθιστά την ευρωπαϊκή νομοθεσία κυρίαρχη στη Βρετανία.

«Η εξουσία της κοινοτικής νομοθεσίας στη Βρετανία θα τελειώσει», είπε η πρωθυπουργός σε συνέντευξη που παραχώρησε στους «Sunday Times».

Σημειώνεται πάντως ότι ο Μεγάλος Ανακλητικός Νόμος δεν θα ενεργοποιηθεί προτού η Βρετανία βγει οριστικά από την ενωμένη Ευρώπη. Έως τότε, ο νόμος του 1972 θα παραμένει σε ισχύ.

Επιπλέον, ο Μεγάλος Ανακλητικός Νόμος θα μετατρέψει τους υπάρχοντες ευρωπαϊκούς νόμους σε απλούς εγχώριους νόμους. Οποιοδήποτε τμήμα θεωρηθεί ανεπιθύμητο θα ακυρωθεί αργότερα.

Το νομοσχέδιο της κ. Μέι θα παρουσιαστεί σήμερα Κυριακή κατά τη διάρκεια του ετήσιου συνεδρίου του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Κλειστή η πόρτα της ΔΗΠΑ για το ΔΗΚΟ – Επαφές Καρογιάν με εν δυνάμει υποψηφίους για τις βουλευτικές του 2026

Κλειστή η πόρτα της ΔΗΠΑ για το ΔΗΚΟ – Επαφές Καρογιάν με εν δυνάμει υποψηφίους για τις βουλευτικές του 2026

Επαφές με εν δυνάμει υποψηφίους για τις βουλευτικές εκλογές του 2026 ξεκίνησε η ΔΗΠΑ, με τον Μάριο Καρογιάν να αναλαμβάνει προσωπικά αυτή την εκστρατεία.

BEST OF TOTHEMAONLINE