Γένια, μούσια ή… κόντρα ξύρισμα, ιδού η απορία! Τελικά τι προτιμούν οι γυναίκες;

Γένια, μούσια ή… κόντρα ξύρισμα, ιδού η απορία! Τελικά τι προτιμούν οι γυναίκες;

Μπορεί τα τελευταία χρόνια να είναι στη μόδα το ατημέλητο λουκ στους άντρες, είναι όμως πραγματικά αυτό που θέλουν οι γυναίκες;

Ερευνητές από την Αυστραλία αποφάσισαν να εξετάσουν εάν οι γυναίκες βρίσκουν πιο ελκυστικούς τους άντρες με μούσια ή γένια ή τους φρεσκοξυρισμένους άντρες. Σε δεύτερο επίπεδο, προσπάθησαν να εξηγήσουν την «ετυμηγορία» των γυναικών.

Στο πλαίσιο του σχετικού πειράματος, οι ερευνητές ζήτησαν από περίπου 8.500 γυναίκες να βαθμολογήσουν μια σειρά από φωτογραφίες αντρών. Μερικά από τα «μοντέλα» είχαν γένια ή μούσια, ενώ άλλοι άντρες είχαν καθαρό πρόσωπο, απαλλαγμένο από κάθε ίχνος τριχοφυΐας.

Οι γυναίκες έδωσαν κατά μέσο όρο 15-20% υψηλότερες βαθμολογίες στις φωτογραφίες των ανδρών με λιγότερη ή περισσότερη τριχοφυΐα στο πρόσωπο σε σύγκριση με τους φρεσκοξυρισμένους άντρες, γράφουν οι ερευνητές στην επιθεώρησηJournal of Evolutionary Biology. Ανάμεσα στους άντρες με γένια και τους άντρες με μούσια, οι γυναίκες έδειξαν μια ελαφρά προτίμηση στους πρώτους.

Σχολιάζοντας τα ευρήματα, η Danielle Sulikowski, καθηγήτρια ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Τσαρλς Σταρτ, αναφέρει ότι η τριχοφυΐα του προσώπου αποτελεί διαχρονικά ένδειξη ανδρισμού κι αυτό γιατί έχει απήχηση στα... πρωτόγονα ένστικτα: Η τριχοφυΐα κάνει τον άντρα να φαίνεται πιο δυνατός και επιβλητικός, επομένως –από εξελικτικής πλευράς– είναι πιο κατάλληλος ως ταίρι.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ισραήλ: Ο στρατός κατέλαβε το ιστιοφόρο Madleen - Οι επιβαίνοντες θα γυρίσουν στις πατρίδες τους

Ισραήλ: Ο στρατός κατέλαβε το ιστιοφόρο Madleen - Οι επιβαίνοντες θα γυρίσουν στις πατρίδες τους

Ισραηλινοί στρατιώτες κατέλαβαν το υπό βρετανική σημαία ιστιοφόρο Madleen που είχε ναυλώσει ο συνασπισμός του Στολίσκου Ελευθερίας (Freedom Flotilla Coalition / FFC) και κατευθυνόταν προς τη Λωρίδα της Γάζας, αψηφώντας τον ναυτικό αποκλεισμό που έχει επιβάλει το Ισραήλ.