Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου χαιρετίζει την μεγάλη επιτυχία της παράστασης της Αντιγόνης του Σοφοκλή, την πρώτη συμπαραγωγή του Εθνικού Θεάτρου της Ελλάδας, του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδας και του ΘΟΚ, στο Αρχαίο Θέατρο της Σαλαμίνας, αυτή τη σημαντική κοιτίδα πολιτισμού της χώρας μας.
Ο ΘΟΚ ευχαριστεί θερμά τις 4000 και πλέον θεατών που συνέρρευσαν από όλη την Κύπρο στην κατεχόμενη Σαλαμίνα, για να παρακολουθήσουν το λόγο του μεγάλου μας τραγικού ποιητή, ερμηνευμένο από τον εκλεκτό θίασο των τριών κρατικών θεάτρων του ελλαδικού χώρου, σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΘΟΚ επιθυμεί επίσης να τονίσει πως η ομόφωνη απόφαση του για την παράσταση της Αντιγόνης στη Σαλαμίνα (όπως και πέρυσι αυτής του Ιππόλυτου του Ευριπίδη) εμπίπτει πλήρως στους ιδρυτικούς σκοπούς του οργανισμού, που είναι η προαγωγή της θεατρικής τέχνης και της καλλιέργειας του θεατρικού καλλιτεχνικού συναισθήματος του λαού σε όλη την επικράτεια της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ο ΘΟΚ θεωρεί επίσης πως τέτοιες εκδηλώσεις δημιουργούν αναμφίβολα γέφυρες ειρήνης, συμφιλίωσης, αλληλοσεβασμού και κατανόησης μεταξύ των κατοίκων της Κύπρου.
Ο ΘΟΚ ευχαριστεί θερμά την Δικοινοτική Τεχνική Επιτροπή για τον Πολιτισμό που συστάθηκε πέρυσι από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον Ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Μουσταφά Ακιντζί και υπό την αιγίδα της οποίας διοργανώθηκε η παράσταση. Η επιτροπή αυτή παρέχει το πλαίσιο και διευκολύνει τη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων υψηλού επιπέδου με στόχο να φέρουν τις δυο κοινότητες πιο κοντά, στην προσπάθεια για την επανένωση της πατρίδας μας.
Ως γνωστόν η απόφαση για την ίδρυση των τεχνικών επιτροπών πάρθηκε ήδη από το 2006 με τη συμφωνία της 8ης Ιουλίου μεταξύ του αείμνηστου Τάσσου Παπαδόπουλου και του Μεχμέτ Αλί Ταλάτ. Ο Οργανισμός ευχαριστεί επίσης την μη κυβερνητική οργάνωση MASDER, τον σύνδεσμο για την προστασία της εντός των τειχών πόλης της Αμμοχώστου, για τη συμβολή της στην πραγματοποίηση της διοργάνωσης.
Είναι με λύπη που ο ΘΟΚ παρατηρεί προσπάθειες παραποίησης του συμβολισμού της ιστορικής αυτής παράστασης, αλλά και της συμβολής της στην εξυπηρέτηση των σημαντικών στόχων της Δικοινοτικής Επιτροπής, για σκοπούς μικροπολιτικής εκμετάλλευσης αλλά και παραπληροφόρησης. Για τον Οργανισμό, το κύριο μήνυμα της παράστασης, που πηγάζει μέσα από τα ίδια τα λόγια της Αντιγόνης, είναι πως η αγάπη και η ανθρώπινη ακεραιότητα, οφείλουν να υπερισχύουν οποιασδήποτε επιβολής της όποιας αρχής ή δομής εξουσίας.
Ο ΘΟΚ, ως ο μεγαλύτερος πολιτιστικός οργανισμός της χώρας, πιστεύει ακράδαντα στον καίριο ρόλο του πολιτισμού γενικότερα και του θεάτρου ειδικότερα, στην δημιουργία ενός κλίματος αμοιβαίας κατανόησης και εμπιστοσύνης με στόχο την επανένωση της πατρίδας μας.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Χριστούγεννα στα κελιά για τον Hans Jonny Uven – Προφυλακίστηκε για εφτά μέρες
• Παιχνίδια Vs ηλεκτρονικά: Η τάση των δώρων φέτος και πότε αναμένεται να ξεκινήσουν τα ξεπουλήματα
• Γλυκά Χριστούγεννα: «Χρυσό» το φλουρί - Πόσα κοστίζει το Christmas cake και η βασιλόπιτα
• Περιπέτεια υγείας για τη Σοφία Μουτίδου: «Πέρασα δεινά ένα εικοσιτετράωρο»
• «Τυλίχθηκε» στις φλόγες δομή ανηλίκων στη Λάρνακα - Τρόφιμοι και προσωπικό εκκένωσαν το κτίριο
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις