«Πιο κοντά από ποτέ είναι η λύση του Κυπριακού»

«Πιο κοντά από ποτέ είναι η λύση του Κυπριακού»

Πιο κοντά από ποτέ είναι η λύση του Κυπριακού, αν και υπάρχει ακόμα δρόμος να διανυθεί», δηλώνει ο ειδικός σύμβουλος του γγ του ΟΗΕ, Έσπεν Μπαρθ Άϊντε.

Σε συνέντευξη στο ειδησεογραφικό τμήμα των Ηνωμένων Εθνών, ο Νορβηγός διπλωμάτης απέρριψε το ενδεχόμενο ανάλογης συμπεριφορά των Ηνωμένων Εθνών με το 2004. Όπως σημείωσε, δεν χρειάζεται «να διευθύνουμε εμείς το σόου και είμαι εξαιρετικά σταθερός στο να επικοινωνώ και να συμπεριφέρομαι ως κάποιος που είναι εκεί για να βοηθήσει τους ηγέτες στη διαδικασία τους».

Επίσης, ανέφερε πως εάν δεν επιτευχθεί τώρα η λύση, με την παρούσα ευκαιρία, «τότε θα αποτελεί μία ιστορική αποτυχία».

Την Τρίτη, 4 Οκτωβρίου, αναμένεται στη Λευκωσία η επόμενη συνάντηση των ηγετών των δύο κοινοτήτων, η οποία θα σηματοδοτήσει και την επανέναρξη της νέας εντατικοποιημένης φάσης των συνομιλιών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

«Περιορισμένη αισιοδοξία» για τη Νέα Υόρκη - Στις 2 τα ξημερώματα η έναρξη της συνάντησης

«Περιορισμένη αισιοδοξία» για τη Νέα Υόρκη - Στις 2 τα ξημερώματα η έναρξη της συνάντησης

«Περιορισμένη αισιοδοξία» εξέφρασαν αρμόδιες πηγές την Τετάρτη σε σχέση με το αποτέλεσμα της άτυπης διευρυμένης συνάντησης για το Κυπριακό υπό τον ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, σημειώνοντας όμως την ετοιμότητα της ελληνοκυπριακής πλευράς να συζητήσει για τα θέματα που εκκρεμούν όσον αφορά στα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης αλλά και για περισσότερη πρόοδο σχετικά με την όλη διαδικασία.