Συλλούρης: «Εμμένουμε στις αρχές του διεθνούς δικαίου και του ευρωπαϊκού κεκτημένου»

Συλλούρης:  «Εμμένουμε στις αρχές του διεθνούς δικαίου και του ευρωπαϊκού κεκτημένου»

Tη διαβεβαίωση της Βουλής των Αντιπροσώπων για περιφρούρηση των αρχών και αξιών που προνοούν τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και οι συμφωνίες υψηλού επιπέδου για το Κυπριακό επανέλαβε ο Πρόεδρος του νομοθετικού σώματος Δημήτρης Συλλούρης, διακηρύσσοντας "την εμμονή μας στις αρχές του διεθνούς δικαίου και του ευρωπαϊκού κεκτημένου".

Σε αναφορά του ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής, κατά τη συνεδρία της Παρασκευής το πρωί, για την 56η επέτειο της Κυπριακής Ανεξαρτησίας, ο κ. Συλλούρης ανέφερε πως "ζητούμε το αυτονόητο, την αποκατάσταση των ανθρώπινων δικαιωμάτων και των βασικών ελευθεριών του λαού μας, Ελληνοκυπρίων, Τουρκοκυπρίων, Αρμενίων, Μαρωνιτών και Λατίνων". 

Ο κ. Συλλούρης ανέφερε πως "η Βουλή των Αντιπροσώπων αποτίνει φόρο τιμής σε όλους όσοι ηρωικά αγωνίστηκαν για την ανεξαρτησία της πατρίδας μας.  Τιμούμε ακόμη τον κυπριακό λαό στο σύνολό του, που με αγωνιστικό φρόνημα και παρά τις αντιξοότητες προσπαθεί να εδραιώσει συνθήκες ευημερίας και οικονομικής ανάπτυξης στον τόπο μας", πρόσθεσε.

Στη συνέχεια οι Βουλευτές τήρησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη όλων όσοι θυσιάστηκαν για τη δημιουργία και την υπεράσπιση της Κυπριακής Δημοκρατίας. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Ανάλυση: Καταστατικό συνέδριο ΔΗΣΥ με δείγματα πολιτικού ρεβανσισμού – Οι διαγραφές υπουργών και η αυτοπαγίδευση

Ανάλυση: Καταστατικό συνέδριο ΔΗΣΥ με δείγματα πολιτικού ρεβανσισμού – Οι διαγραφές υπουργών και η αυτοπαγίδευση

Δύο χρόνια μετά τις προεδρικές εκλογές και τα όσα τον «πλήγωσαν», ο ΔΗΣΥ έλαβε την απόφαση μέσα από το καταστατικό συνέδριο που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, να πράξει  αυτό, που δεν τολμούσε να πράξει, αμέσως μετά τις εκλογές.

BEST OF TOTHEMAONLINE