Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου – «Ανάγκη για την επέκταση της περιόδου εργοδότησης ναυαγοσωστών»

Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου – «Ανάγκη για  την επέκταση της περιόδου εργοδότησης ναυαγοσωστών»

Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου ως ο κατ’ εξοχήν φορέας τουρισμού ολόκληρης της Επαρχίας Πάφου έχει θέσει εδώ και πολλά χρόνια την οργάνωση των παραλιών αλλά ιδιαίτερα την ασφάλεια των λουομένων στις πρώτες προτεραιότητες της, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Τα τελευταία χρόνια, όπως αναφέρεται,  με την έμπρακτη συμβολή των αρμόδιων Υπουργείων, Επαρχιακή Διοίκηση,  ΚΟΤ, ΕΤΑΠ, Τοπικών φορέων και άλλων έχει επιτευχθεί αναβάθμιση των παραλιών, των υπηρεσιών και εξοπλισμού ασφάλειας λυομένων.  

Με αφορμή την διαμαρτυρία των ναυαγοσωστών αύριο 30.09.2016, η  Ε.Τ.Α.Π Πάφου και μέσα στα πλαίσια των ενεργειών της για ασφαλέστερες παραλίες δράττεται της ευκαιρίας και υπερθεματίζει ακόμη μια φορά την ανάγκη για  την επέκταση της περιόδου εργοδότησης ναυαγοσωστών τουλάχιστο από τον Μάρτιο μέχρι τον Νοέμβριο.

Επίσης την αναπροσαρμογή ημερήσιων ωραρίων εργοδότησης για όλες τις παραλίες της πόλης και επαρχίας Πάφου με υπηρεσίες ναυαγοσωστικής  από το πρωί  μέχρι την Δύση του ηλίου

Η ΕΤΑΠ αξιώνει ακόμη την περαιτέρω ενίσχυση του ναυαγοσωστικού εξοπλισμού και την  κατασκευή ναυαγοσωστικών πύργων (παρατηρητηρίων) όπου χρειάζεται.

Στο μεταξύ η Έπαρχος Πάφου Μαίρη Λάμπρου με δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ ανέφερε πως για το θέμα της ναυαγοσωστικής κάλυψης των παραλιών και τα αιτήματα των ναυαγοσωστών αναμένεται να συζητηθούν σε συνάντηση που έχει καθοριστεί μαζί τους την Τρίτη.

Από ΚΥΠΕ 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Θα είναι ένα μακρύ καλοκαίρι»-Το Κυπριακό επιστρέφει στο επίκεντρο και η Ευρώπη μπαίνει πιο δυναμικά στο παιχνίδι

«Θα είναι ένα μακρύ καλοκαίρι»-Το Κυπριακό επιστρέφει στο επίκεντρο και η Ευρώπη μπαίνει πιο δυναμικά στο παιχνίδι

Η φράση του Προέδρου Χριστοδουλίδη ότι «θα είναι ένα μακρύ καλοκαίρι», μετά τη συνάντηση που είχε το πρωί της Δευτέρας με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ Μαρία Άνχελα Ολγκίν, δεν αποτελεί απλώς μια αναφορά στο χρονοδιάγραμμα των επαφών που βρίσκονται σε εξέλιξη γύρω από το Κυπριακό. Αποτυπώνει την αίσθηση ότι η διαδικασία εισέρχεται σε μια περίοδο έντονης διπλωματικής κινητικότητας, κατά την οποία θα κριθεί αν υπάρχει πραγματικά έδαφος για επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων ή αν θα προστεθεί ακόμη ένας κύκλος προσδοκιών στη μακρά ιστορία των αποτυχημένων προσπαθειών.