Κυπριακό ερευνητικό αεροπλάνο από λάθος στα Κατεχόμενα – Ειδοποιήθηκαν το Υπ. Εξωτερικών, η Ε.Φ. και τα Η.Ε.

Κυπριακό ερευνητικό αεροπλάνο από λάθος στα Κατεχόμενα – Ειδοποιήθηκαν το Υπ. Εξωτερικών, η Ε.Φ. και τα Η.Ε.

Κυπριακό μη επανδρωμένο αεροπλάνο του Κυπριακού Ινστιτούτου βρέθηκε ναπετάει στα Κατεχόμενα και έθεσε σε συναγερμό τις αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Το εν λόγω αεροσκάφος -που ελέγχεται με τηλεχειριστήριο- ήταν εν πτήσει στην περιοχή της Ορούντας για μετεωρολογικούς σκοπούς κατά τη διάρκεια της ημέρας (28/09), όταν ξέφυγε από τον έλεγχο του χειριστή του που βρισκόταν στο έδαφος και κατευθύνθηκε προς τις Κατεχόμενες περιοχές της Κύπρου.

Αμέσως ειδοποιήθηκαν οι κυπριακές Αρχές, ενώ λήφθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα. Όπως πληροφορούμαστε, ενημερώθηκαν συγκεκριμένα το Υπουργείο Εξωτερικών, η Εθνική Φρουρά και τα Ηνωμένα Έθνη. Στόχος ασφαλώς να εκμηδενιστεί το ενδεχόμενο να υπάρξουν παρεξηγήσεις και να αποφευχθεί αχρείαστη ένταση.

Πάντως, μέχρι το απόγευμα (28/09) δεν υπήρχε ενημέρωση κατά πόσον το μη επανδρωμένο αεροπλάνο εντοπίστηκε στα Κατεχόμενα.

Να σημειωθεί ότι όπως πληροφορούμαστε, αυτού του τύπου τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη έχουν άνοιγμα περίπου τέσσερα μέτρα.

Φάνης Μακρίδης

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Στην τελική ευθεία «Κρόνος» και «Αφροδίτη» – Το χρονοδιάγραμμα για το πρώτο κυπριακό αέριο

Στην τελική ευθεία «Κρόνος» και «Αφροδίτη» – Το χρονοδιάγραμμα για το πρώτο κυπριακό αέριο

Η Κύπρος βρίσκεται στην τελική ευθεία για τη βιώσιμη και εμπορική αξιοποίηση των ενεργειακών πόρων της στην ΑΟΖ της, αναδεικνύοντας την Ανατολική Μεσόγειο σε έναν σημαντικό ενεργειακό κόμβο και συμβάλλοντας, παράλληλα, στις προσπάθειες της ΕΕ για ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας μέσω της διαφοροποίησης πηγών και οδεύσεων, ανέφερε την Τρίτη ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, Μιχάλης Δαμιανός, σε δηλώσεις του μετά το τέλος του Υπουργικού Συμβουλίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE