«Καρφί» Γιούνκερ σε Ρέντσι για το Σύμφωνο Σταθερότητας

«Καρφί» Γιούνκερ σε Ρέντσι για το Σύμφωνο Σταθερότητας

Η απάντηση του προέδρου της Κομιισόν για την αναφορά στα «ωραία λόγια του»

Άμεση αναφορά στην Ιταλία και στα αιτήματα του πρωθυπουργού της Ματέο Ρέντσι για μεγαλύτερη ευελιξία, έκανε ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, με σημερινές δηλώσεις του που προβάλλονται από τον ιταλικό Τύπο.

Στο Σύμφωνο Σταθερότητας -το οποίο δεν πρέπει να είναι ένα σύμφωνο ευελιξίας- έχουμε ήδη εντάξει πολλά στοιχεία ευελιξίας, δίνοντας αγώνα κατά των θέσεων που εκφράζουν όποιον γνωρίζετε καλά, δήλωσε ο Γιούνκερ προσθέτοντας ότι, χωρίς την ευελιξία αυτή, «φέτος η Ιταλία δεν θα είχε τη δυνατότητα να ξοδέψει 19 δισ. ευρώ».

«Η Ιταλία είναι η μόνη που, έως τώρα, έχει θετικές επιπτώσεις από τα όσα προβλέπει η ρήτρα για τις επενδύσεις», τόνισε ο πρόεδρος της Κομισιόν.

«Το Σύμφωνο Σταθερότητας δεν είναι χαζό, όπως έλεγε ένας προκάτοχός μου και τα νούμερα το αποδεικνύουν», υπογράμμισε τέλος ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, ο οποίος δήλωσε βαθιά απογοητευμένος από τα αποτελέσματα της Ευρωπαϊκής Συνόδου της Μπρατισλάβα, μετά τη λήξη των εργασιών είχε τονίσει ότι «από τον Γιούνκερ ακούμε πολλά ωραία λόγια, τα οποία όμως δεν γίνονται πράξεις».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Αννίτα 2.0: Η νίκη στη Βουλή, οι νέες συμμαχίες και τα μηνύματα για το 2028

Αννίτα 2.0: Η νίκη στη Βουλή, οι νέες συμμαχίες και τα μηνύματα για το 2028

Η επανεκλογή της Αννίτας Δημητρίου στην Προεδρία της Βουλής δεν αποτελεί απλώς μια προσωπική πολιτική επιτυχία. Η πρώτη μεγάλη κοινοβουλευτική αναμέτρηση μετά τις βουλευτικές εκλογές, λειτούργησε ως ένα άτυπο τεστ συμμαχιών, ισορροπιών και πολιτικών προθέσεων, αποκαλύπτοντας από πολύ νωρίς τις δυναμικές που διαμορφώνονται στο νέο πολιτικό σκηνικό.

BEST OF TOTHEMAONLINE